Ενημερωτική εκδήλωση για την αξιοποίηση οργανικών αποβλήτων στη Νάξο

Στο Δαμαριώνα της Νάξου η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων διοργανώνει  εκδήλωση- ενημέρωση με θέμα «Βιομάζα- Βιοάεριο Μια πρόταση για την ενεργειακή αξιοποίηση των οργανικών αποβλήτων. Προοπτικές και προβληματισμοί», την Τετάρτη 16 Αυγούστου. Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι Χρήστος Ζαφείρης M. Sc. Υπεύθυνος Δέσμης έργων Βιοαερίου, Τμήμα Βιομάζας  του ΚΑΠΕ.

Ο Μανώλης Καλαϊτζής, αντιπρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Δαμαριώνας δήλωσε ότι «επιδιώκουμε με αυτή την εκδήλωση να ενημερώσουμε τους φορείς και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες ώστε να μην πετούν τα απόβλητα τους διότι θα μπορούσαν να τα επαναχρησιμοποιήσουν».

Στο νησί των Κυκλάδων λειτουργούν περίπου 12 ελαιουργεία, αρκετές τυροκομικές επιχειρήσεις ενώ υπάρχει σημαντικός αριθμός κτηνοτροφικών μονάδων».

Εκπρόσωποι δύο ξένων εταιρειών εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τη κατασκευή μιας μονάδας βιοαερίου στη πρόσφατη επίσκεψη τους στο δήμαρχο του νησιού. «Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις και οι όροι για  την προστασία του περιβάλλοντος ο δήμος θα σταθεί αρωγός σε αυτές τις επενδύσεις» τόνισε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση