Ενισχύεται η ανακύκλωση γυαλιού στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε η επέκταση του δικτύου των μπλε κωδώνων, για την ξεχωριστή συλλογή γυάλινων συσκευασιών στους Δήμους Θέρμης, Θερμαϊκού, Πυλαίας – Χορτιάτη και Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.E..

Οι Δήμοι της Ανατολικής Θεσσαλονίκης προχωρούν στην ενίσχυση της χωριστής συλλογής γυάλινων συσκευασιών με την εγκατάσταση δικτύου/εξοπλισμού συλλογής σε κεντρικά σημεία των επί μέρους οικιστικών περιοχών.

Η ειδική δράση συλλογής γυάλινων συσκευασιών ξεκίνησε στην ανατολική Θεσσαλονίκη το 2013 και αφορούσε αρχικά στην συλλογή γυαλιού από επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής.

Με την τοποθέτηση κωδώνων προσωρινής αποθήκευσης κοντά σε σχολεία, εκκλησιές, πολιτιστικά κέντρα αλλά και στις γειτονιές καλύπτεται, εκτός από την επαγγελματική παραγωγή και η αξιοποίηση της οικιακής γυάλινης συσκευασίας.

Ήδη από τον Ιούλιο έχουν τοποθετηθεί τους Δήμους Θέρμης και Θερμαϊκού, 33 και 35 επιπλέον νέοι κώδωνες αντίστοιχα, στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη η εγκατάσταση του δικτύου είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα με την τοποθέτηση 30 νέων κωδώνων, ενώ στον Δήμο Καλαμαριάς έχουν τοποθετηθεί 10 νέοι κώδωνες και αναμένεται να φτάσουν τους 50. 

Η δράση αναπτύσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των Τοπικών Σχεδίων Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΣΑΔΑ) των 4 ΟΤΑ.

Δείτε τα σημεία στην ιστοσελίδα www.anakyklosianthess.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση