Σπαρακτική φωτογραφία από Χαλκιδική: Ο ιππόκαμπος και η μάσκα του πάνε για πρώτο βραβείο (φωτο)

Η μαγεία των ωκεανών, αλλά και οι απειλές που διατρέχει η θαλάσσια ζωή αναδεικνύονται κάθε χρόνο μέσα από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που διεκδικούν τα Ocean Photography Awards.

Στις εικόνες του φετινού διαγωνισμού που αποτυπώνουν τους κινδύνους για τις θάλασσες είναι και μια εντυπωσιακή αλλά και συνάμα ανησυχητική φωτογραφία που τράβηξε ο Νικόλας Σαμαράς στο Στρατώνι Χαλκιδικής.

Ο Έλληνας φωτογράφος απαθανάτισε έναν ιππόκαμπο που έχει «μπλεχτεί» σε μία χειρουργική μάσκα και με αυτή την εικόνα είναι υποψήφιος για το βραβείο στην κατηγορία Conservation Photographer of the Year.

«Όταν βουτάς τακτικά σε ένα σημείο, έχεις την ευκαιρία να παρατηρήσεις αλλαγές. Επισκέπτομαι το Στρατώνι συχνά για να παρατηρήσω και να φωτογραφίσω τον τοπικό πληθυσμό ιππόκαμπων. Η μεγαλύτερη πρόσφατη αλλαγή: τα απορρίμματα του COVID», δήλωσε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού ο Νικόλας Σαμαράς.

Η φωτογραφία αυτή υπενθυμίζει πόσο εγωιστικές είναι οι πράξεις των ανθρώπων, επισημαίνει, καθώς «έχουν το ένστικτο της αυτοπροστασίας, αλλά ξεχνάνε ότι πρέπει να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας».

Κάποιες από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που διεκδικούν τα φετινά βραβεία σε τέσσερις από τις κατηγορίες των Ocean Photography Awards.

Ocean Photography Awards/ Stefan Christmann

 

Ocean Photography Awards/ Rodrigo Thome

 

Ocean Photography Awards/ Steven Kovacs

 

Ocean Photography Awards/ Steve Woods

 

Ocean Photography Awards/ Steven Kovacs

Πηγή: Lifo.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση