Εν αναμονή του ανάδοχου για την ορθή διαχείριση αποβλήτων στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης

του Νίκου Αβουκάτου

Στο τελευταίο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία της ορθής διαχείρισης αποβλήτων στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης καθώς στα χέρια της διοίκησης βρίσκονται όλες οι προσφορές των ενδιαφερομένων, με τον ανάδοχο να αναδεικνύεται πιθανότατα τον Οκτώβριο.

Μόλις αναλάβει ο ανάδοχος, ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης θα σταματήσει το έργο της αποκομιδής αποβλήτων και επομένως δεν θα καταβάλλονται δημοτικά τέλη.

Η ΚΑΘ θα προσλάβει τον ανάδοχο ο οποίος θα αναλάβει τη διαχείριση των αποβλήτων. Ειδικότερα, θα υποχρεούται να κάνει ανάκτηση του μεγαλύτερου ποσοστού των αποβλήτων τα οποία θα οδηγούνται για κομποστοποίηση και ό,τι απομένει από το υπόλειμμα θα καταλήγει στον ΧΥΤΑ.

«Σκοπός μας είναι η περιβαλλοντική και ορθή διαχείριση των αποβλήτων», επισήμανε στη Greenagenda.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονικης ΑΕ Αντώνης Μπούρης.

Η ΚΑΘ θα έχει τον πλήρη έλεγχο και την καθοδήγηση για τη διαλογή στην πηγή και την ολοκληρωμένη διαχείριση. Όσα είναι ανακυκλώσιμα υλικά, όπως οι συσκευασίες, θα καταλήγουν στην ανακύκλωση και τα οργανικά στην κομποστοποίηση.

«Στην προσπάθειά μας για ορθή διαχείριση των αποβλήτων της Αγοράς, το 2020 ανακτήσαμε 120 τόνους οργανικά απόβλητα που οδηγήθηκαν στην κομποστοποίηση έναντι μηδενικών ποσοτήτων όλα τα προηγούμενα χρόνια», σημείωσε ο κ. Μπούρης διαβεβαιώνοντας ότι με τον ανάδοχο θα αυξηθεί στον μέγιστο βαθμό η διαχείριση των αποβλήτων τα επόμενα χρόνια.

Να σημειωθεί ότι πλέον οι δύο Κεντρικές Αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εφόσον έχουν ανάδοχο για τη διαχείριση των αποβλήτων, απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή των δημοτικών τελών. Η απαλλαγή αφορά τους οργανισμούς και τους μισθωτές.

Το επιτυχημένο πρότζεκτ Διαλογής στην Πηγή στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση