Εξώδικο ΔΕΗ κατά των «φωτοβολταϊκών» για τα περί υπεξαίρεσης του ΕΤΜΕΑΡ

Εξώδικο κατά του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΠΣΑΦ), απέστειλε η ΔΕΗ και ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλός της, Μανόλης Παναγιωτάκης, απαντώντας στο αντίστοιχο εξώδικο των δύο Συνδέσμων, σχετικά με την καταγγελία περί υπεξαίρεσης του ΕΤΜΕΑΡ.

Η ΔΕΗ, στο εξώδικό της, κάνει λόγο για αβάσιμους και ανεπίδεκτους σχολιασμού υπολογισμούς, αλλά και πρόχειρες, ατεκμηρίωτες, λανθασμένες υποθέσεις και εκτιμήσεις σχετικά με το από τη ΔΕΗ οφειλόμενο ποσό ΕΤΜΕΑΡ, οι οποίες πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία τόσο της ίδιας της Επιχείρησης όσο και των στελεχών της. Μάλιστα, σε μια τελευταία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, αναφέρει ότι απέδωσε στους αρμόδιους διαχειριστές ποσά μεγαλύτερα για ΕΤΜΕΑΡ από ό,τι εισέπραξε από τους πελάτες της.

Ζητεί, δε, από τους δύο Συλλόγους να ανακαλέσουν τις «ψευδείς κι αστήριχτες» κατηγορίες για «κακουργηματική υπεξαίρεση», οι οποίες, όπως αναφέρει, «είναι εξόφθαλμα συκοφαντικές και ψευδείς». Σε διαφορετική περίπτωση, η ΔΕΗ επισημαίνει ότι επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός της.

Σημειώνεται ότι στο εξώδικο που είχαν επιδώσει, ΣΠΕΦ και ΠΣΑΦ καλούσαν τον Μανόλη Παναγιωτάκη να προχωρήσει εντός 10 ημερών το αργότερο στην καταβολή των ποσών που οφείλει από είσπραξη ΕΤΜΕΑΡ στον ΛΑΓΗΕ (μέσω ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ).

Με μια σειρά υπολογισμών και στοιχείων που παρέθεταν, υποστήριζαν ότι τα χρήματα που έχει ήδη εισπράξει η ΔΕΗ από τους καταναλωτές για το ΕΤΜΕΑΡ και δεν τα έχει αποδώσει στους ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ (ώστε να καταλήξουν στον ΛΑΓΗΕ και από εκεί στους ίδιους τους παραγωγούς ΑΠΕ) είναι της τάξης των 350 – 400 εκατ. ευρώ.

Στο εξώδικο, το οποίο απευθυνόταν προσωπικά στον CEO της ΔΕΗ, προειδοποιούσαν ότι σε αντίθετη περίπτωση επιφυλάσσονταν να καταθέσουν μηνύσεις για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος.

Δείτε αναλυτικά το εξώδικο της ΔΕΗ, ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση