Πόλεμος στην ανακύκλωση: «Βίαιη» διακοπή του ΔΣ του ΕΟΑΝ με έφοδο αστυνομικών (φωτο)

Διακόπηκε βίαια με την είσοδο αστυνομικών οργάνων η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Ανανακύκλωσης για την παρουσίαση, συζήτηση και αξιολόγηση του νέου 6ετούς Επιχειρησιακού Σχεδίου της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΑΝ.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής: «Υπήρξε καταγγελία στην ΓΑΔΑ σύμφωνα με  την οποία βρισκόταν σε εξέλιξη συμβάν στην έδρα του ΕΟΑΝ επί της οδού Πατησίων. Παράλληλα με την εμφάνιση των αστυνομικών οργάνων, ο Γενικός Διευθυντής της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης υπεδείκνυε ονομαστικά στους αστυνομικούς μέλη του ΔΣ του ΕΟΑΝ για να προσαχθούν ενόψει μιας μήνυσης που θα έκανε.

» Προφανώς και Συμβάν δεν υπήρχε. Καμία  προσαγωγή δεν πραγματοποιήθηκε και οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν. Αποτέλεσμα αυτού  ήταν να διακοπεί το Διοικητικό Συμβούλιο.Το ερώτημα που προκύπτει: Υπάρχουν κάποιοι που δεν επιθυμούν τη συζήτηση για τα αποτελέσματα και τον σχεδιασμό της ανακύκλωσης; Υπάρχουν κάποιοι που ανησυχούν για τη συζήτηση σχετικά με την διαφάνεια στον τρόπο που διανέμεται ο κοινωνικός πόρος της ανακύκλωσης;

» Είναι καθήκον όλων μας να διασφαλίσουμε ότι η χώρα μας ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις  επίτευξης των στόχων της ανακύκλωσης και δε θα είναι εκτεθειμένη σε οικονομικές κυρώσεις και ταυτόχρονα ότι οι πολίτες απολαμβάνουν ένα υψηλό επίπεδο ανακύκλωσης με ισχυρό θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση