Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Νερού

Παγκόσμια Ημέρα Νερού η 22α Μαρτίου και  η UNICEF καλεί τις κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών και τους απλούς πολίτες να θυμούνται ότι πίσω από τα στατιστικά στοιχεία βρίσκονται τα πρόσωπα των παιδιών. Σχεδόν το 90% των θανάτων από διαρροϊκές ασθένειες συνδέονται άμεσα με το μολυσμένο νερό, την έλλειψη αποχέτευσης ή την ανεπαρκή υγιεινή. Παρά την έκρηξη του παγκόσμιου πληθυσμού, αυτοί οι θάνατοι έχουν μειωθεί σημαντικά κατά την τελευταία δεκαετία, από 1,2 εκατομμύρια κάθε χρόνο το 2000 σε περίπου 760.000 το χρόνο το 2011. Για τη UNICEF, ο αριθμός αυτός εξακολουθεί να είναι πάρα πολύ μεγάλος.

«Οι αριθμοί μπορεί να μας παγώνουν, αλλά αντιπροσωπεύουν πραγματικές ζωές, πραγματικών παιδιών», λέει ο Wijesekera. «Κάθε παιδί είναι σημαντικό. Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμα να επιβιώσει, το δικαίωμα σε ένα μέλλον που είναι τόσο καλό όσο μπορούμε να το κάνουμε.Αν, όσοι ανήκουμε στην κοινότητα εκείνων που εργάζονται για την ανάπτυξη, δεν κοιτάμε καθημερινά τα πρόσωπα των μικρών παιδιών, θα χάσουμε το στόχο κατά πολύ. Η πρόοδος που έχει
ήδη σημειωθεί από το 1990, δείχνει ότι με την πολιτική βούληση, με επενδύσεις, με έμφαση στην ισότητα και στην προσπάθεια μπορεί  κάθε παιδί  να έχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό και επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής. (Πηγή UNICEF)

Με την ευκαιρία της δημοσίευσης της UNICEF, με τα λυπηρά στοιχεία που αφορούν την παιδική θνησιμότητα εξαιτίας του μολυσμένου νερού , η IONIAN RECYCLE HELLAS θέτει ως πρόταση συζήτησης και εφαρμογής  σε τρεις περιφερειακές ενότητες , στην Π.Ε Ζακύνθου ( δήμος Ζακύνθου ), στην Π.Ε Κεφαλονιάς ,στην Π.Ε Χαλκιδικής ( Νέα Μουδανιά ) καταθέτοντας στις παραπάνω περιφερειακές ενότητες το πρόγραμμα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» συλλογής και ανακύκλωσης  αποβλήτων σε ποσοστό 86%. Χωρίς κανένα κοστολόγιο από την πλευρά των δήμων.

Με προφανές όφελος την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα.

Και με κίνητρο την παροχή πετρελαίου θέρμανσης στα δημοτικά σχολεία ,εναλλακτικά την  παροχή τροφίμων προς το κοινωνικό
παντοπωλείο των  Π.Ε .  της Ζακύνθου,Κεφαλλονιάς,Χαλκιδικής.

Είναι επιτακτική ανάγκη να καταλάβουμε το αυτονόητο, Ότι χρέος όλων μας είναι η προστασία ενός αγαθού που είναι απαραίτητο για την διαβίωση των επόμενων γενεών
ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ.

Αςστηρίξουμε όλοι μας πρωτοβουλίες που δεν κοστίζουν αλλά αξίζουν προσπάθειες με την ενεργή μας συμμετοχή .

Ας μεταδώσουμε όλοι μας ότι σε δύσκολες στιγμές μάθαμε να αγωνιζόμαστε , ότι μπορούμε να προφυλάσσουμε το περιβαλλοντικό αύριο του παιδιού μας.

«Ζητώ από τους πολίτες να υποστηρίξουν , να γίνουν ενεργοί , να διαδώσουν το μήνυμα της ανακύκλωσης των αποβλήτων,  να γίνουν αρωγοί του προγράμματος «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ».

Αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να διαθέσουμε έσοδα προς τους δήμους από μια δραστηριότητα που για τους ίδιους έχει μόνο
κοστολόγιο. Σε συνεργασία με το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των Π.Ε , τα Επιμελητήρια ,το υπουργείο παιδείας ΣΕΠΕΔ , έως τις 15.06.2013 θα διοργανώσουμε ημερίδες παρουσίασης του προγράμματος «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» με την ευκαιρία έναρξης της  υλοποίησης του προγράμματος με την όση δυνατή μεγαλύτερη υποστήριξη από φορείς και πολίτες επεσήμανε»  ο διευθυντής  της
Ionian Recycle Διονύσης Κορσιάνος .

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!