Επίσκεψη σπουδαστών του δημόσιου ΙΕΚ Αριδαίας στις εγκαταστάσεις της Biosolids

Εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Biosolids πραγματοποίησαν οι σπουδαστές του δευτέρου εξαμήνου του τμήματος «Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας», του Δημοσίου ΙΕΚ Αριδαίας, στο πλαίσιο του μαθήματος «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα», με στόχο την αξιοποίηση και την εμπέδωση της θεωρητικής κατάρτισής τους στις βέλτιστες καλλιεργητικές πρακτικές, και την ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους.

Οι σπουδαστές συνοδευόταν από την καθηγήτρια του μαθήματος MSc Τεχνολόγο Γεωπόνο Άννα Ρογκότη και τους υποδέχθηκαν ο Υπεύθυνος Παραγωγής, Δρ. Χημείας Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, και ο Γεωπόνος της Biosolids Δημήτρης Λούσας.

Οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στους χώρους υποδοχής και προεπεξεργασίας των στερεών οργανικών αποβλήτων που παραλαμβάνει προς διαχείριση η Biosolids και στη συνέχεια μέσω της φυσικής διαδικασίας της ενεργού κομποστοποίησης ανακυκλώνονται 100% και μετατρέπονται σε κομπόστ, ένα εδαφοβελτιωτικό προϊόν πλούσιο σε οργανική ύλη και ιχνοστοιχεία. Ενημερώθηκαν αναλυτικά για όλες τις φυσικοχημικές παραμέτρους που παρακολουθούνται κατά την κομποστοποίηση (θερμοκρασία, pH, αγωγιμότητα, υγρασία και λόγος C/N) και για τα αυστηρά ποιοτικά κριτήρια που πρέπει να πληροί το τελικό προϊόν.

Στους σπουδαστές μοιράστηκαν εδαφοβελτιωτικά προϊόντα της Biosolids.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.