Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Αξιού – Γαλλικού – Λουδία – Αλιάκμονα

Δεν είναι δυνατόν 18 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης να υπάρχει ένας από τους πιο σημαντικούς υδροβιότοπους της Ευρώπης, το Εθνικό Πάρκο Αξιού – Γαλλικού – Λουδία – Αλιάκμονα και οι αρμόδιοι εντός Ελλάδας να τον αγνοούν. Την επισήμανση αυτή έκανε  ο πρώην υφυπουργός οικονομικών Αδάμ Ρεγκουζας σε συνέντευξη του σε τοπική τηλεόραση της Θεσσαλονίκης.

 «Η πανέμορφη αυτή περιοχή, 388.000 στρεμμάτων, περιλαμβάνεται στο δίκτυο της Ευρώπης Natura 2000 και προστατεύεται από τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar αλλά όχι από τους αρμοδίους του τουρισμού και της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής» είπε χαρακτηριστικά. «Το Υπουργείο Τουρισμού και οι Οργανισμοί Προβολής της Θεσσαλονίκης οφείλουν να συμπεριλάβουν το Εθνικό Πάρκο που βρίσκεται στη Β εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης στο σχεδιασμό που κάνουν κατά καιρούς, μόνο για την Α Θεσσαλονίκης!

 Άλλωστε και ο Δήμος Δέλτα με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιώργο Γλώσση κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση και προσανατολίζονται σε σύγχρονες προτάσεις διαχείρισης με τον άνθρωπο ως μέρος του οικοσυστήματος.  Η Β΄ Θεσσαλονίκης δεν είναι μόνο «ειδική» στη ρύπανση επιφανειακών και υπόγειων νερών, στη εναπόθεση σκουπιδιών και μπαζών, στη παράνομη δόμηση, στην υπερβόσκηση, στο παράνομο κυνήγι και στις παράνομες αμμοληψίες» κατέληξε ο κ. Ρεγκούζας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!