Επιβεβαίωση της Greenagenda: Παρατείνεται η χρηματοδότηση των ΦΔ, παγώνουν οι συγχωνεύσεις

Πλήρη επιβεβαίωση της Greenagenda.gr αποτελεί η σημερινή απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, αναφορικά με το μέλλον των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, μετά την κρίσιμη συνάντηση του Σωκράτη Φάμελλου με εκπροσώπους των ΦΔΠΠ.

Συγκεκριμένα, όπως σας είχε πληροφορήσει από νωρίς σήμερα η Greenagenda, το ΥΠΕΝ αποφάσισε την παράταση της χρηματοδότησης των Φορέων Προστασίας Περιβάλλοντος για το 2017, από το Πράσινο Ταμείο, καθώς και την αναστολή των συγχωνεύσεών τους. Οι δύο αποφάσεις θα ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο για τον Χωρικό Σχεδιασμό και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που κατατίθεται απόψε στη Βουλή, συγκεκριμένα στο άρθρο 16.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΝ στην ενημέρωσή του, η χρηματοδότηση και η παράταση της ισχύουσας μορφής των Φορέων Προστασίας Περιβάλλοντος συναρτάται με ένα σαφή και πολύ σύντομο οδικό χάρτη που θα καταλήξει σε νομοθετική πρωτοβουλία, εντός του 2017.

Στην κοινή ομάδα έργου θα συμμετέχουν, εκτός από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, εκπρόσωποι της Επιτροπής Φύση 2000, των Φορέων και των εργαζομένων.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.