Επτά έρευνες του ΑΠΘ σε ημερίδα για το Αστικό Περιβάλλον και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

«Αστικό Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη» είναι το θέμα της Ημερίδας που διοργανώνεται από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή της. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 και ώρες 09:30 - 15:30, στο κεντρικό κτήριο της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ (1ος όροφος - αίθουσα Α31).

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν οι εξής έρευνες: «Η ποιότητα του αστικού ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα», «Μικροβιόκοσμος στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης: αναγνώριση και παρακολούθηση», «Γεωλογία και ενεργά ρήγματα στο αστικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης», «Σεισμοί και Αστικό Περιβάλλον: η περίπτωση της Θεσσαλονίκης», «Φυσικές διεργασίες μεταφοράς θερμότητας και θερμική συμπεριφορά κτιρίου μέσα από προσομοιώσεις», «Δυνατότητες βιωσιμότητας του αστικού περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη» και «Θερμαϊκός Κόλπος: το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης μας».

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, θα παρουσιαστούν αναρτημένες ανακοινώσεις, με θέμα «Λογότυποι για το αστικό περιβάλλον», οι οποίες θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητη επιτροπή μελών ΔΕΠ της Σχολής Θετικών Επιστημών και θα βραβευτούν οι τρεις καλύτερες. Συγκεκριμένα, θα απονεμηθούν βραβεία υπό τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης για συμμετοχή σε διεθνή και εθνικά συνέδρια.

Η σύσταση της Φυσικομαθηματικής Σχολής προβλέφθηκε στον ιδρυτικό νόμο του Πανεπιστημίου 3341 της 14ης Μαΐου 1925. Τα Τμήματα Μαθηματικών και Φυσικής λειτούργησαν από το ακαδημαϊκό έτος 1928/29, ενώ το 1943 ιδρύθηκαν τα Τμήματα Χημείας και Φυσιογνωστικού. Το 1965 δημιουργήθηκε η πρώτη μονάδα μεταπτυχιακών σπουδών. Ως τελευταία εξέλιξη, το 1991 ιδρύθηκε το Τμήμα Πληροφορικής. Σήμερα η Σχολή Θετικών Επιστημών αποτελείται από τα Τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Γεωλογίας και Πληροφορικής.

Η Ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα, ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση