Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (European Week for Waste Reduction), που διαρκεί από σήμερα έως  τις 26 Νοεμβρίου 2017, αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια  και συντονίζεται από τον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), ο οποίος και έχει απευθύνει κάλεσμα σε ΟΤΑ, δημόσιες αρχές, επιχειρήσεις κ.λπ., προκειμένου να συμμετάσχουν οργανώνοντας σχετικές δράσεις.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του ΕΟΑΝ, προχώρησε στο σχεδιασμό δράσεων στο πλαίσιο των οποίων, από τις 20 έως τις 23 Νοεμβρίου 2017, προγραμματίζεται σχετική ενημέρωση σε 33  τμήματα έξι δημοτικών σχολείων στις Δημοτικές Κοινότητες, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρία ΟΤΑ «Ανατολική Α.Ε.».

Παράλληλα, για το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Νοεμβρίου, διοργανώνονται εργαστήρια ανακύκλωσης για παιδιά και ενήλικες στο φουαγιέ του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, Ισόγειο), με τις ακόλουθες συμμετοχές:

Το σωματείο Τέχνης «Μορφογέννεσις» θα δημιουργήσει διακοσμητικά στοιχεία και ‘’έργα τέχνης’’ από πλαστικά μπουκάλια, καπάκια συσκευασιών, κομμάτια ξύλου κ.ά.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση