Εφαρμογή δακτυλίου στη Μαδρίτη λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Η  απαγόρευση της κυκλοφορίας των μισών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης αποφασίστηκε στο κέντρο της Μαδρίτης εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Τα περιοριστικά μέτρα για την κυκλοφορία των οχημάτων ισχύουν μεταξύ 6:30 π.μ. και 9 μ.μ., τις ζυγές ημέρες οπότε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία σε οχήματα με ζυγές πινακίδες κυκλοφορίας ενώ τις μονές ημερομηνίες θα κυκλοφορούν εκείνα με μονό αριθμό πινακίδων κυκλοφορίας.

Το σύστημα είναι παρόμοιο με αυτό του δακτυλίου της Αθήνας και η απαγόρευση έχει προσωρινό χαρακτήρα. Το μέτρο ενεργοποιήθηκε καθώς τα επίπεδα του επικίνδυνου διοξειδίου του αζώτου στην ατμόσφαιρα ξεπέρασαν τα 200 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο σε τουλάχιστον δύο σταθμούς μέτρησης για δύο διαδοχικές ημέρες.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που μια τέτοια απαγόρευση εφαρμόζεται στην Ισπανία.  Τα μηχανάκια, τα υβριδικά αυτοκίνητα, τα λεωφορεία, τα ταξί και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης εξαιρούνται από την απαγόρευση.

Το 2015, τόσο το Μιλάνο όσο και η Ρώμη απαγόρευσαν όλα τα ιδιωτικά αυτοκίνητα για τρεις ημέρες μέχρι να καθαρίσει το νέφος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση