Ζημιές 210 δισ. δολαρίων προκάλεσαν οι φυσικές καταστροφές το 2020

Οι φυσικές καταστροφές σε όλο τον κόσμο προκάλεσαν ζημιές 210 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020 από 166 δισ. που είχαν καταγραφεί το προηγούμενο έτος, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τυφώνες και πυρκαγιές, δήλωσε την Πέμπτη ένας κορυφαίος ασφαλιστής.

Τα νούμερα αυτά "κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου" αναφορικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η υπερθέρμανση του πλανήτη. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι οι ζημιές που ήταν ασφαλισμένες αυξήθηκαν σε 82 δισεκατομμύρια δολάρια από 57 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, δήλωσε η γερμανική εταιρεία αντασφαλίσεων Munich Re. Φυσικά, ο ασφαλιστικός κλάδος δοκιμάζεται και από την υγειονομική κρίση, κάτι που εν μέρει επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά ότι η πανδημία και η κλιματική αλλαγή έχουν στενούς δεσμούς.

«Η αλλαγή του κλίματος θα διαδραματίσει αυξανόμενο ρόλο σε όλους αυτούς τους κινδύνους», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Munich Re, Re Torsten Jeworrek, αναφερόμενος σε τυφώνες, πυρκαγιές και άλλα καιρικά φαινόμενα.

«Ήρθε η ώρα να δράσουμε», είπε.

Η εποχή των τυφώνων ήταν «υπερδραστήρια», καταγράφοντας ρεκόρ με 30 καταιγίδες, δήλωσε η εταιρεία.

Τα κύματα θερμότητας και η ξηρασία τροφοδότησαν πυρκαγιές, με ζημίες 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι στη Δύση των ΗΠΑ.

Οι πλημμύρες στην Κίνα κατέγραψαν τις πιο υψηλές δαπάνες στα 17 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά μόνο το 2% των ζημιών ήταν ασφαλισμένο.

Πηγή: Insider.gr, Reuters

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση