Ημερίδα για την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων σε ΟΤΑ μέσω του ΕNERJ

Ο Δήμος Καλαμαριάς, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Κοινές Δράσεις ΟΤΑ για την Ενεργειακή Αναβάθμιση των Κτηριακών Υποδομών τους», την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρα 11.30 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς (Καραμαούνα 1, Καλαμαριά).

Η Ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «ΕNERJ – Joint Actions for Energy Efficiency» του προγράμματος INTERREG MED, το οποίο υλοποιείται από την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. σε συνεργασία με τους Δήμους, Θέρμης, Καλαμαριάς και Πυλαίας-Χορτιάτη. Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση και υποστήριξη της συνεργασίας μεταξύ των ΟΤΑ, για την υλοποίηση κοινών δράσεων ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικά κτήρια.

Το έργο ENERJ είναι ένα έργο της Πρωτοβουλίας Διαπεριφερειακής Συνεργασίας για τη Μεσόγειο (Interreg MED) που επιδιώκει τη βελτίωση του συντονισμού και της απόδοσης των ΣΔΑΕ και άλλων συναφών Σχεδίων Ενεργειακής Απόδοσης, προκειμένου να επιτευχθεί η Εξοικονόμηση Ενέργειας (ΕΕ) και οι εθνικοί στόχοι, για την ενεργειακή αποδοτικότητα στα δημόσια κτήρια. Με αυτή την έννοια, το έργο θα αναπτύξει και θα δοκιμάσει μια τεχνολογικά προσανατολισμένη μεθοδολογία που επιδιώκει να αυξήσει τη συνεργασία μεταξύ των δημόσιων αρχών μέσω κοινών δράσεων (Joint Actions).

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν οι δυνατότητες σχεδιασμού, ανάπτυξης και υλοποίησης των κοινών δράσεων μεταξύ των Δήμων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων τους, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων της τεχνικής υλοποίησης των παρεμβάσεων και της χρηματοδότησής τους.

Το εταιρικό σχήμα αποτελείται από 11 εταίρους από 8 χώρες με επικεφαλής εταίρο την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην ημερίδα μπορείτε να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα που βρίσκεται στον σύνδεσμο http://eepurl.com/dnGxxT

Δείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα της ημερίδας, ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση