Ημερίδα για τη βιομηχανία τροφίμων και το περιβάλλον από την ΠΕΤΕΤ

Ημερίδα με θέμα «Βιομηχανία τροφίμων και περιβάλλον» διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ) αύριο Κυριακή 26 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης Chem 2017&Ecolink στο MEC Παιανίας με ελεύθερη είσοδο.

Ακολουθεί το πρόγραμμα ομιλιών:

14:00– 14:30

Προσέλευση- Εγγραφές

14:30– 15:00

Χαιρετισμός Ιωάννη Τσιρώνη ,Αν.Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων *ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΕ
Χαιρετισμός Ιωάννη Τσάκνη ,Κοσμήτορα Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων Τ.Ε.Ι. Αθήνας
Χαιρετισμός Β.Παπαδημητρίου Γ.Διευθύντριας Σ.Ε.Β.Τ.
Χαιρετισμός Χαράλαμπου Αγγελούδη , Επικεφαλής συστημάτων&προϊόντων πιστοποιήσεων TUV AUSTRIA HELLAS
Χαιρετισμός Ιωάννη Σμαρνάκη, Προέδρου Π.Ε.ΤΕ.Τ.

Ομιλίες

15:00-15:20

Ν.Σηφάκης, Αν.Διευθυντής Πιστοποίησης και Επικεφαλής του τομέα περιβάλλοντος TUV AUSTRIA HELLAS Θέμα: ISO-14000

15:20- 15:40
Δρ Φωτεινή Σάλτα, Σύμβουλος προγραμμάτων ΣΕΒΤ
Θέμα:Οι πρωτοβουλίες του ΣΕΒΤ για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων της Βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών

15:40- 16:00
Δρ Μιχάλης Χατζηευσταθίου, Συνεργάτης Ερευνητής, Εργαστήριο Τοπικής & Νησιωτικής Ανάπτυξης, Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου –Πρόεδρος Ε.Ε και R&D ΠΑΣΤΙ
Θέμα: Συνοπτική παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης και των τάσεων και εξελίξεων στην εγχώρια και διεθνή Βιομηχανία Επεξεργασίας Ιχθηρών

16:00- 16:20
Δρ.Παναγιώτα Δρίλλια, Αναλυτικά εργαστήρια Τσακαλίδης.
Θέμα: Ανακύκλωση πλαστικών συσκευασιών στην Βιομηχανία Τροφίμων

16:20- 16:40
Βασίλειος Αθανασιάδης MSc, Τεχνολόγος Τροφίμων – Υποψήφιος Διδάκτορας
Θέμα: Εξαιρετικά αποδοτική εκχύλιση πολυφαινολών από φύλλα ελιάς (Οlea europaea) με βαθέως εύτηκτο διαλύτη χρησιμοποιώντας μεθυλ-β-κυκλοδεξτρίνη.

16:40-17:00
Δρ. Χρήστος Αποστολόπουλος Δ/ντης Ολικής Ποιότητας (SHEQA) & Ασφάλειας Τροφίμων, FrieslandCampina Hellas
Θέμα: «Τρόφιμα & Περιβάλλον: Μια κρίσιμη αλλά και παρεξηγημένη σχέση».

17:00-17:20
Χρήστος Αβαγιαννός ,Τεχνολόγος Τροφίμων MSc,
Θέμα: Βελτιστοποίηση αναλυτικών μεθόδων με χρήση τεχνικών πειραματικού σχεδιασμού για την μείωση δυσάρεστων οσμών στο νερό.

17.20-17.40
Θωμάς Ζαφειριάδης, Τεχνολόγος Τροφίμων MSc-Κτηνίατρος
Θέμα: Η εφαρμογή της αειφορίας στην βιομηχανία τροφίμων

Συντονίζει η Γ.Γ της ένωσης, Μαρίνα Πούλιου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.