Ημερίδα για τη νέα πραγματικότητα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και τις ΑΠΕ

Ημερίδα για τη νέα πραγματικότητα στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού και τις ΑΠΕ διοργανώνει στις 3 Μαρτίου η ΕΛΕΤΑΕΝ, ενώ θα προηγηθεί στις 10 Φεβρουαρίου η αντίστοιχη ημερίδα της ΡΑΕ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωσε, «το 2017 έφερε μαζί του τη νέα πραγματικότητα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας  και ειδικά τον κλάδο Α.Π.Ε. που γεννήθηκε με το Ν. 4414/2016, προϊόν των Κατευθυντήριων Γραμμών για τις Κρατικές Ενισχύσεις στους τομείς τους Περιβάλλοντος και της Ενέργειας από την ΓΔ Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον κλάδο μας από το 1994.

» Η ΕΛΕΤΑΕΝ, ήδη από την περίοδο της διαβούλευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη θέσπιση των Κατευθυντήριων Γραμμών, έχει  ασχοληθεί με την αρμόζουσα σοβαρότητα με τη νέα αυτή πραγματικότητα, έχει αναθέσει την εκπόνηση ειδικής μελέτης και έχει καταθέσει επανειλημμένα συγκεκριμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις.

» Σήμερα παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση και η πλήρης εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου  που ορίζει ο Ν.4414/2016.

» Αυτό απαιτεί δημόσια και διεξοδική συζήτηση για τις επικείμενες εφαρμοστικές  υπουργικές και διοικητικές αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς και πάνω από όλα την επίλυση των εκκρεμοτήτων που αφορούν στο κυρίαρχο ζήτημα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τα νέα έργα από το 2017.

» Το πρώτο τρίμηνο του 2017 αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στην κατεύθυνση αυτή και οι δύο ημερίδες που διοργανώνονται αναμένεται να συμβάλλουν σε αυτό.

» Μετά την επίσημη ενημέρωση από τη Ρυθμιστική Αρχή στις 10/2/2017, η Ημερίδα της ΕΛΕΤΑΕΝ στις 3 Μαρτίου 2017 καθίσταται πιο επίκαιρη από ποτέ».

hmerida-1

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση