Ηράκλειο: 701 κομποστοποιητές σε νοικοκυριά

Αρχίζει αυτήν την εβδομάδα η παραλαβή των 100 πρώτων κομποστοποιητών από τους 701 συνολικά, με τη χρήση των οποίων η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου σχεδιάζει να δρομολογήσει δομικές αλλαγές στο οικιακό σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Οι νέοι κάδοι οικιακής κομποστοποίησης θα διανεμηθούν δωρεάν από την Υπηρεσία Καθαριότητας σε νοικοκυριά που ενδιαφέρονται για το αντικείμενο, με στόχο να μειώσουν τα σύμμεικτα απορρίμματα και το οργανικό υλικό, αλλά και να γίνει ορθότερη διαχείριση του οργανικού ρεύματος. Σε πρώτη φάση θα επιλεγούν περιοχές περαστικές και συγκεκριμένα μονοκατοικίες που έχουν κήπο, για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υλικό της κομποστοποίησης.

«Παρακολουθούμε με χαρά το μεγάλο ενδιαφέρον της μεγάλης ζήτησης από τους κομποστοποιήτες. Η συμμετοχή τους είναι ένα αρχικό εχέγγυο της προσπάθειας του δήμου, να αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης των οικιακών απορριμμάτων με σκοπό την αύξηση των κομποστοποιητών σε 1000 για το διάστημα 2017- 2018», αναφέρει στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ και στο ekriti.gr ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης.

Όσον αφορά τις συμμετοχές, ο κ. Μαμουλάκης επισημαίνει: «Ήδη έχουμε 300 άτομα που θέλουν να μειώσουν τα σύμμεικτα απορρίμματα και το οργανικό υλικό και να διαχειριστούν με την ορθότερη διαχείριση του οργανικού ρεύματος. Τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου θα κλείσουν οι συμμετοχές και ευελπιστούμε να έχουμε πιάσει το στόχο των 1.000 συμμετοχών».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση