Η «πράσινη» γιορτή στο φράγμα Θέρμης

Μια ξεχωριστή μέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον θα περάσουν όσοι και όσες αποφασίσουν να κάνουν μια βόλτα ως το Φράγμα της Θέρμης, στο Περιβαλλοντικό Πάρκο του ΣΟΤΑ, την επόμενη Κυριακή 27 Μαΐου. Την "πράσινη" αυτή γιορτή διοργανώνουν οι εθελοντές Οικολογίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Θέρμης σε συνεργασία με περιβαλλοντικές οργανώσεις και σχολεία της περιοχής.

Την Κυριακή 27 Μαΐου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ στο περιβαλλοντικό πάρκο του συνδέσμου Ο.Τ.Α. στο Φράγμα της Θέρμης, μικροί και μεγάλοι μπορούμε να  παρακολουθήσουμε θεατρικά δρώμενα των νηπιαγωγείων το πρωί και των δημοτικών το απόγευμα.

Το μεσημέρι θα δούμε βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους από ομάδες παιδιών στα πλαίσια των περιβαλλοντικών εργασιών, ταινίες για την κομποστοποίηση, σποτάκια με θέμα «save the planet», ταινία με το μεγάλο κατόρθωμα του Έλληνα πρωταθλητή Κανέλλου Κανελόπουλου που πριν από 24 χρόνια πέταξε με ειδικό  αεροπλάνο ποδηλατώντας από την Κρήτη στη Σαντορίνη και πολλά άλλα.

Το απόγευμα ποδηλατάδα στους ήσυχους δρόμους γύρω από το πάρκο ενώ το βράδυ μπορούμε να παρακολουθήσουμε τη Σελήνη, τον Κρόνο, την Αφροδίτη και άλλα αστέρια με τα τηλεσκόπια του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!