Η άγνωστη λίμνη Βηρού ενέταξε τη Δωδώνη στο «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες»

Στο «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» εντάχθηκε ο δήμος Δωδώνης λόγω της φυσικής λίμνης Βηρού, που είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό και βρίσκεται στις πηγές του ποταμού Λούρου.

Η κίνηση αυτή παράλληλα αποτελεί βήμα για την προβολή του τόπου, καθώς μπορεί να καταχωρηθεί ως αξιοθέατο στον τουριστικό χάρτη της περιοχής.

Ο Βηρός αποτελεί αναπόστατο κομμάτι της παραποτάμιας χαράδρας και σύμφωνα με την δημοτική αρχή Δωδώνης, έχει εκείνη την δυναμική ώστε να συμβάλλει στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής, για την οποία αναζητούνται νέες διέξοδοι, μετά την λειτουργία της Ιόνιας Οδού.

Η λίμνη σχηματίζεται από τις πηγές του Λούρου, μέσα σε μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η θερμοκρασία του νερού της παραμένει σταθερή καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η απόφαση είχε ληφθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου, που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, όπου έγινε η παρουσίαση του δήμου και της λίμνης Βηρού.

Στο Δίκτυο συμμετέχουν 36 δήμοι και τα θέματα που απασχόλησαν την τελευταία Γενική Συνέλευση, επικεντρώθηκαν στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία, την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του «Συμφώνου των Δημάρχων».

Ο δήμος Δωδώνης, θεωρεί επιβεβλημένη την αξιοποίηση του παλιού τουριστικού περιπτέρου Πηγών Λούρου, το οποίο ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου.

Το κτήριο παραμένει κλειστό για αρκετά χρόνια, έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές και εκτιμάται πως οδηγείται στην απαξίωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση