Η αειφόρος κατασκευή στο επίκεντρο του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου Σκυροδέματος

Ξεκινά σήμερα το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σκυροδέματος με τίτλο «Αειφόρος κατασκευή από σκυρόδεμα και η συμβολή της τεχνολογίας του στην προστασία του περιβάλλοντος», που διοργανώνουν, έως και τις 31 Μαρτίου, στην Αθήνα (Ίδρυμα Ευγενίδου - Λ. Συγγρού 387 – 175 64 Παλ. Φάληρο) το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – (ΤΕΕ - Ελληνικό Τμήμα Σκυροδέματος), το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ).

Το Συνέδριο, που πραγματοποιείται τακτικά με πρωτοβουλία του Ελληνικού Τμήματος Σκυροδέματος του ΤΕΕ εδώ και 40 χρόνια, απευθύνεται στον Τεχνικό Κόσμο της Χώρας, στη Βιομηχανία, στις Εταιρείες Μελετών, Κατασκευών και Εφαρμογών, στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, σε Δημόσιους Φορείς, όπως στις Υπηρεσίες και στους Οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της έρευνας και καινοτομίας όσον αφορά στην τεχνολογία του σκυροδέματος, στο σχεδιασμό, στη μελέτη και στην κατασκευή έργων από σκυρόδεμα.

Το Συνέδριο Σκυροδέματος αποτελεί το βήμα, από το οποίο παρουσιάζονται οι εξελίξεις στην έρευνα και στην καινοτομία, στη μελέτη και στην κατασκευή έργων από σκυρόδεμα, ενώ οι διπλωματούχοι μηχανικοί συνθέτουν τις απόψεις τους διεπιστημονικά για την επίλυση προβλημάτων και υποστηρίζουν επιστημονικά τη λήψη αποφάσεων σε όλους τους τομείς της παραγωγής και της διοίκησης.

Σημειώνεται ότι Το ΕΤΣ του ΤΕΕ είναι ο Εθνικός Εκπρόσωπος (National Member Group) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκυροδέματος (FIB).

Η Θεματολογία του Συνεδρίου είναι:

 • Ανάλυση και σχεδιασμός κατασκευών

 • Ανάλυση/αποτίμηση συμπεριφοράς υλικών/κατασκευών

 • Αντισεισμικός σχεδιασμός, έλεγχος και αποκατάσταση

 • Μη καταστροφικός και ενόργανος έλεγχος παρακολούθησης της συμπεριφοράς υλικών και κατασκευών από σκυρόδεμα

 • Περιβάλλον και κατασκευές από σκυρόδεμα – Επιπτώσεις των υλικών και κατασκευών από σκυρόδεμα στο περιβάλλον – Επιπτώσεις του περιβάλλοντος στα υλικά και τις κατασκευές από σκυρόδεμα

 • Ενίσχυση – Επισκευή – Συντήρηση

 • Προκατασκευή – Σύμμεικτες κατασκευές

 • Ιστορικά και παραδοσιακά Κονιάματα και Σκυροδέματα – Κατασκευές από τοιχοποιία

 • Έρευνα και Καινοτομία – Στην τεχνολογία σκυροδέματος και τσιμέντου – Στην τεχνολογία χαλύβων οπλισμού Σκυροδέματος – Στα ειδικά Σκυροδέματα – Στα Σύνθετα και Προηγμένα Υλικά και

 • Πρότυπα – Κανονισμοί – Οδηγίες – Έλεγχος Ποιότητας

 • Παρουσίαση Προτύπων Εργων στην αειφόρο συμπεριφορά τους
  – Χαρακτηριστικά – Υποδειγματικά Έργα – Ειδικά Εργα

Την Οργανωτική και την Επιστημονική Επιτροπή του συνέδριου μπορείτε να τη βρείτε εδώ:

https://www.skyrodema2018.gr/id/

Αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου, με τις εναρκτήριες και κεντρικές ομιλίες της πρώτης ημέρας αλλά και αναλυτικά τις ομιλίες στις συνεδρίες και τα στρογγυλά τραπέζια κατά θέμα, τους προσκεκλημένους ομιλητές και τα προεδρεία μπορείτε να δείτε εδώ:

https://www.skyrodema2018.gr/program/

Περισσότερες και αναλυτικές πληροφορίες για το συνέδριο, τις παρουσιάσεις, τις εγγραφές, την έκθεση των χορηγών που διοργανώνεται στο χώρο κλπ μπορείτε να βρείτε στην ειδική ιστοσελίδα του συνεδρίου: www.skyrodema2018.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση