Η Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες

Τη συμβολή των κατοίκων και των επαγγελματιών του νησιού εξήρε ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Το πρόβλημα της πλαστικής σακούλας στην Ελλάδα, Υφιστάμενη κατάσταση, προκλήσεις και καλά παραδείγματα», με αφορμή την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προγράμματος «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες».

«Αποδείξαμε για μια ακόμα φορά έμπρακτα ότι η αναγνώριση της Αλοννήσου ως Πράσινου νησιού δεν είναι τυχαία. Η  Αλόννησος πήρε έγκαιρα την πρωτοβουλία η οποία προκαλεί σημαντικές επιπτώσεις αλλοίωσης του περιβάλλοντος και οι δημότες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι «η πλαστική σακούλα είναι το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει ο άνθρωπος για να προστατεύσει το περιβάλλον στο οποίο ζει. Είναι όμως και το μέγιστο σε αρνητικές επιπτώσεις, όσο και αν αυτό ακούγεται υπερβολικό. Και χαιρόμαστε που το παράδειγμά μας το ακολουθούν πλέον και άλλες περιοχές».

Ο δήμαρχος Αλλονήσου επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι «είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με την εμπειρία εφαρμογής του μέτρου σε όποιον ζητήσει τη βοήθειά μας σε επίπεδο τεχνογνωσίας  και αποτελεσματικότητας. Θα το κάνουμε με πλήρη συνείδηση ότι παρόμοιες προσπάθειες αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση της πατρίδας μας στο εξωτερικό, όπου είναι γνωστή η ευαισθησία των ανθρώπων σε ότι έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος. Η σημερινή ημερίδα αποκτά λοιπόν τη δική της αξία σε αυτό το εγχείρημα. Και εμείς είμαστε μαζί σας εδώ, πρόθυμοι και υπερήφανοι, σε ότι έχει να κάνει με τα επόμενα βήματα αλλά και τη διάδοση αυτής της υπέρτατης αξίας, της οικολογικής ευαισθησίας».

Σύμμαχοί του δήμου σε αυτή την προσπάθεια ήταν το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και η MOm/ Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Thalassa τους οποίους ευχαρίστησε ο δήμαρχος για την άψογη συνεργασία.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση