Η Επιτροπή Βόλου για το RDF δεν πάει στο Greenwave Fest λόγω Φάμελλου

Τη μη συμμετοχή της στο 8ο Greenwave Festival, που διοργανώνεται από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης στη Θεσσαλονίκη, γνωστοποίησε η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου «Όχι στην Καύση Σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ», εξηγώντας ότι δεν επιθυμεί να δώσει στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, που έχει προσκληθεί στο Φεστιβάλ, «ένα άλλοθι να επικαλείται ανοικτό και απρόσκοπτο δημόσιο διάλογο μαζί μας».

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η Επιτροπή αφήνει αιχμές κατά της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, η οποία «οφείλει να κατανοήσει ότι τόσο ο συγκεκριμένος υπουργός όσο και άλλα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι υπέρμαχοι της καύσης σκουπιδιών, αποτελούν δυσφήμιση για ένα οικολογικό φεστιβάλ, παρά ευκαιρία ανάδειξης των προβλημάτων και σύνδεσης των κινημάτων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στο πλαίσιο των συζητήσεων που θα γίνουν στο 8ο Greenwave Festival της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, στο οποίο επιθυμούσαμε να συμμετέχουμε και εκκρεμούσε η σχετική απόφαση του συντονιστικού οργάνου μας, ένας από τους ομιλητές θα είναι και ο αν. Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος.
Και αναρωτιόμαστε τι θέση έχει ο συγκεκριμένος υπουργός σε ένα οικολογικό φεστιβάλ όταν ο ίδιος και η κυβέρνησή του προωθούν με την πολιτική τους την καύση σκουπιδιών στον Βόλο και σε όλη τη χώρα. Ο Σ. Φάμελλος, με την υπογραφή του, είναι συνένοχος στο έγκλημα εις βάρος της υγείας εκατοντάδων χιλιάδων Βολιωτών τους οποίους εντελώς κυνικά έχει κατονομάσει ως πειραματόζωα και το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει και στη Θεσσαλονίκη! Μάλιστα, είναι τόσο υπέρμαχος της καύσης που την προωθεί ακόμα και μέσα από τη στρατηγική για την κυκλική οικονομία, παίζοντας με τη νοημοσύνη μας, αλλά και δεν διστάζει να παραβλέπει επιδεικτικά κάθε αίτημα ή έγγραφο ή προσπάθεια διαλόγου από την πλευρά της Επιτροπής Αγώνα και της βολιώτικης κοινωνίας.

Είναι αυτός, λοιπόν, που βάζει τέλος σε κάθε διάλογο πριν αυτός ξεκινήσει! Είναι αυτός που δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του για διαβούλευση μαζί μας γιατί διάλεξε ως συνομιλητές του μόνο τις τσιμεντοβιομηχανίες και τους υπέρμαχους της καύσης! Είναι αυτός που σκόπιμα παραβλέπει τη δηλωμένη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στα σχέδιά του! Είναι αυτός που δεν απαντά στα ερωτήματα και τις αγωνίες μας γιατί δεν θέλει να μιλήσει με όσους αγωνιζόμαστε για την υγεία μας, για το περιβάλλον, για την οικολογία!

Για τους παραπάνω λόγους ως «Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ» δεν θα συμμετέχουμε στο Greenwave Festival, θεωρώντας ότι με την παρουσία μας εκεί απλά θα δώσουμε στον υπουργό ένα άλλοθι να επικαλείται ανοικτό και απρόσκοπτο δημόσιο διάλογο μαζί μας. Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης οφείλει να κατανοήσει ότι τόσο ο συγκεκριμένος υπουργός όσο και άλλα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι υπέρμαχοι της καύσης σκουπιδιών, αποτελούν δυσφήμιση για ένα οικολογικό φεστιβάλ, παρά ευκαιρία ανάδειξης των προβλημάτων και σύνδεσης των κινημάτων».

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.