Η μεγαλύτερη πεζογέφυρα του κόσμου άνοιξε στις Άλπεις (φωτο)

Η κατασκευή της μεγαλύτερης κρεμαστής γέφυρας πεζών στον κόσμο ολοκληρώθηκε στην Ελβετία, με μήκος 494 μέτρα και σε ύψος 90 μέτρα πάνω από μια αλπική χαράδρα.

Η γέφυρα Τσαρλς Κούονεν αποτελεί μέρος της διήμερης πεζοπορικής διαδρομής Europaweg, που συνδέει τις πόλεις Γκρέχεν και Τσέρματ. Η νέα γέφυρα γλιτώνει τους πεζοπόρους από μια μακρά παράκαμψη τριών με τεσσάρων ωρών μετά την καταστροφή μιας προηγούμενης γέφυρας από την πτώση βράχων.

Σύμφωνα με το CNN, η γέφυρα αποτελείται από χάλυβα και έχει μόνο 63.5 εκατοστά πλάτος. Επειδή η επιφάνειά της είναι διάφανη, οι πεζοπόροι έχουν τη δυνατότητα να κοιτούν τη χαράδρα Γκραμπενγκούφερ καθώς περπατούν.

πεζο2

Η γέφυρα, η οποία άνοιξε το περασμένο Σάββατο, προορίζεται ειδικά «για πεζοπόρους χωρίς υψοφοβία», σύμφωνα με δελτίο τύπου τοπικού ταξιδιωτικού πρακτορείου, που περιγράφει την εμπειρία ως συγκινητική και αξεπεράστη.

Σύμφωνα με την WWF, η υπερθέρμανση του πλανήτη θα επηρεάσει τις ορεινές περιοχές με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο, δημιουργώντας μια πολύ σοβαρή απειλή για την φύση των Άλπεων.

Κατά τον τελευταίο αιώνα, η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει προκαλέσει την υποχώρηση όλων των αλπικών παγετώνων. Η εισβολή παθογόνων οργανισμών από το Νότο, που φέρνουν ασθένειες κατά των οποίων η χλωρίδα και η πανίδα των Άλπεων δεν έχουν άμυνα, ίσως αποτελέσει επίσης συνέπεια της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η κλιματική αλλαγή θα επιφέρει επίσης αλλαγές στις συνθήκες βροχής και χιονοπτώσεων και θα προκαλέσει αύξηση της συχνότητας ακραίων μετεωρολογικών γεγονότων, όπως οι πλημμύρες και οι χιονοστιβάδες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.