Η συμβολή της ηλιοθερμίας στην εξοικονόμηση ενέργειας σε εκδήλωση της ΕΒΗΕ

Την τακτική Γενική Συνέλευσή της πραγματοποίησε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου η Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (ΕΒΗΕ), στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αντικείμενο τα άμεσα οφέλη της ηλιοθερμίας σε εφαρμογές σε δημόσια και τουριστικά κτήρια. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα πρόσφατης κλαδικής μελέτης που εκπόνησε το ΙΟΒΕ.

Βασικοί ομιλητές ήταν οι Δρ. Β. Μπελεσιώτης (ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος), Δρ. Γ. Αγερίδης (ΚΑΠΕ), Δρ. Ε. Γιαμά (ΑΠΘ) και Γ. Μανιάτης (ΙΟΒΕ).

Στην εκδήλωση έγινε τονίστηκε η μέγιστη συμβολή της Ελληνικής Βιομηχανίας Ηλιοθερμικών Προϊόντων στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην προσέγγιση του ενεργειακού στόχου 20 – 20. Παράλληλα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, δόθηκε μία σφαιρική προσέγγιση εγκατάστασης και λειτουργίας θερμικών ηλιακών συστημάτων σε τουριστικά αλλά και δημόσια κτίρια καλύπτοντας την τεχνική και την οικονομοτεχνική προσέγγιση. Τέλος, η παρουσίαση της μελέτης του ΙΟΒΕ κατέδειξε τα θετικά δημοσιονομικά οφέλη που θα είχε η παροχή κινήτρων για την εγκατάσταση ηλιοθερμικών συστημάτων.

Αξίζει να τονιστεί ότι τα μέλη της ΕΒΗΕ διαθέτουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία να προσφέρουν λύσεις με το κλειδί στο χέρι, με πρωτοπόρα και πιστοποιημένα συστήματα ελληνικής παραγωγής που πληρούν τις αυστηρότερες απαιτήσεις και προδιαγραφές για ενεργειακή απόδοση και ασφάλεια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν:

- Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης

- Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκης

- Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Άμυνας Φ. Φράγκος

- Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος και

- Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση