Η συσχέτιση διατροφής - κλιματικής αλλαγής σε εκδήλωση στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Η υπεύθυνη κατανάλωση τροφίμων και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί ο καθένας να την υιοθετήσει, θα βρεθούν στο επίκεντρο συνάντησης που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη η Fair Trade Hellas και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2016 (16η Οκτωβρίου).

Στην εκδήλωση με θέμα «Το κλίμα αλλάζει. Μήπως πρέπει να αλλάξουν και οι διατροφικές μας συνήθειες;» για τη σχέση διατροφής και κλιματικής αλλαγής, τις πρωτοβουλίες κατά της σπατάλης τροφής, την αστική γεωργία και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διατροφής θα μιλήσουν ειδικοί σε θέματα διατροφής και υπεύθυνης κατανάλωσης.

Ειδικότερα, για το κλίμα μετά το Παρίσι και τις προκλήσεις για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια θα μιλήσει ο δρ. Σταύρος Μαυρογένης, ερευνητής του Παντείου Πανεπιστημίου. Ο αναπληρωτής καθηγητής ∆ιαχείρισης Περιβάλλοντος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Αμπελιώτης θα αναπτύξει το θέμα «Μπορεί η διατροφή μας να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής;». Για τις δράσεις με στόχο την ανάπτυξη της αστικής γεωργίας στον δήμο Θεσσαλονίκης θα μιλήσει ο Βαγγέλης Ματζίρης, δασολόγος-περιβαλλοντολόγος MSc, PhD-Προϊστάμενος Τμήματος Συντήρησης Κήπων δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Αλεξία Μοάτσου από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε» θα μιλήσει για το «Μπορούμε», τον πιο εύκολο τρόπο μείωσης της σπατάλης φαγητού στην Ελλάδα. Για την εφαρμογή για κινητά Map Your Meal, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην υπεύθυνη κατανάλωση θα μιλήσει η Κέλλυ Γαρυφαλλή, υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων - Fair Trade Hellas, η οποία θα απευθύνει και χαιρετισμό, καθώς επίσης και η υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Κατερίνα Ρουμελιώτη, και ο διευθυντής του γραφείου προγραμμάτων στρατηγικής ανάπτυξης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση