Η φυτεία στους Λαχανόκηπους αρχίζει…

Οι δικαιούχοι καλλιεργητές στο δήμο Νεάπολης-Συκεών παρέλαβαν σήμερα τα χιλιάδες φυτά για τη νέα σοδειά

Συμβολικές επιβραβεύσεις των καλύτερων παραγωγών

Ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, καρπούζια, πεπόνια, ήταν μεταξύ των 22.000 φυτών με τα οποία τροφοδοτήθηκαν σήμερα οι τρεις λαχανόκηποι του δήμου Νεάπολης-Συκεών, προκειμένου οι 100 δικαιούχοι καλλιεργητές της τρέχουσας εαρινής περιόδου να ξεκινήσουν αμέσως την παραγωγή τους.
Στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί σε έναν από τους τρεις Δημοτικούς Λαχανόκηπους, επί της οδού Βίτσι στις Συκιές, στελέχη της δημοτικής αρχής και του Κέντρου Εργάνη υποδέχθηκαν τους καλλιεργητές και τους εκπροσώπους της χορηγού εταιρίας για την παραλαβή των φυτών και παράλληλα μια συμβολική βράβευση παλιών καλλιεργητών για την υψηλή σοδειά και το μεγάλο ποσοστό της παραγωγής που έχουν προσφέρει για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Εστιατορίου-Συσσιτίου.

«Κάνετε σπουδαία προσπάθεια…»
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης, εκπροσωπώντας και το δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, ευχαρίστησε όλους τους καλλιεργητές για τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους. «Ευχαριστούμε τους παλιούς καλλιεργητές των πρώτων περιόδων λειτουργίας των λαχανόκηπων, από το 2013 έως το 2015, για τη σοβαρή, σπουδαία και εποικοδομητική προσπάθειά τους και φυσικά για τη μεγάλη προσφορά τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Εστιατόριο-Συσσίτιο. Παράλληλα, ευχόμαστε στους νέους καλλιεργητές κάθε επιτυχία», ανέφερε απευθυνόμενος προς τους ωφελούμενους του προγράμματος.


Ο κ.Τσακιρίδης ευχαρίστησε και τη χορηγό εταιρία «για τη σταθερή βοήθεια και υποστήριξή της στις δράσεις κοινωνικής συμπαράστασης του δήμου μας σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν αυξημένες ανάγκες, κυρίως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης μέσω των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, αλλά και όλων των δημοτικών ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών», όπως τόνισε.

400 κιλά ντομάτες από την οικογένεια των πρώτων!

Ο αντιδήμαρχος απένειμε και πλακέτα τιμής ένεκεν στην εταιρία για την πολύχρονη και πολύτιμη συνεισφορά της, ενώ βραβεύτηκαν συμβολικά και 15 καλλιεργητές της περιόδου 2013-2015 για την υψηλή σοδειά τους και άλλοι 15 για τη μεγάλη ποσότητα της προσφοράς της παραγωγής τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Εστιατόριο-Συσσίτιο.
Την υψηλότερη σοδειά με 400 κιλά ντομάτας και τη μεγαλύτερη προσφορά στις κοινωνικές δομές κατά της φτώχειας με 80 κιλά ντομάτας έδωσε η οικογένεια της Στυλιανής Κοτρώνη, το βραβείο της οποίας παρέλαβε ο σύζυγός της και συγκαλλιεργητής Αριστείδης Σωτηριάδης. «Είμαι αγρότης από 9 χρονών και ξέρω ότι χρειάζεται πολύς κόπος για να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις, ενώ την ποσότητα πρέπει να την κυνηγήσεις. Στους λαχανόκηπους γίνεται πολύ καλή δουλειά και ευχαριστούμε το δήμο για την ευκαιρία και τη δυνατότητα που μας δίνει».

Επαγγελματική δουλειά…

«Ο παππούς μου έλεγε ότι η αγροτική παραγωγή ταΐζει από τα μικρόβια ως και τον Θεό». Με τη χαρακτηριστική αυτή φράση ο εκπρόσωπος της εταιρείας Α.Ε. Δημήτρης Μαρκόπουλος, γεωπόνος του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης της εταιρίας που πρόσφερε σήμερα τα χιλιάδες φυτά, όπως έχει επανειλημμένα κάνει από την πρώτη στιγμή λειτουργίας των λαχανόκηπων, υπενθύμισε πόσο ζωτική είναι η αγροτική δουλειά για τον άνθρωπο, ανεξάρτητα από τις τεράστιες δυσκολίες που έχει και την πλήρη αφοσίωση που προϋποθέτει. «Εκτιμούμε και συγχαίρουμε την προσπάθεια του δήμου, γι’ αυτό και ανταποκριθήκαμε αμέσως στο καθήκον μας με εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα και ως ενεργοί πολίτες που δρούμε υπέρ του ανθρώπου μέσω της ενίσχυσης κοινωνικής δομών, της παιδείας και του περιβάλλοντος», ανέφερε. Παράλληλα απευθυνόμενος στους δικαιούχους καλλιεργητές τόνισε ότι από τη μέχρι σήμερα συνεργασία έχει συμπεράνει ότι «κάνουν πραγματικά πολύ καλή δουλειά που μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη και επαγγελματική», προσθέτοντας ότι η εταιρία θα βρίσκεται δίπλα τους διαθέτοντας και την πρώτη ύλη αλλά και την τεχνογνωσία των στελεχών της.

Εκεί και οι νέοι του ΚΔΑΠμεΑ Συκεών

Τα ζαρζαβατικά τους παρέλαβαν και οι νέοι του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Συκεών, οι οποίοι καλλιεργούν το δικό τους λαχανόκηπο με θαυμάσια αποτελέσματα, με την καθοδήγηση της υπεύθυνης του Κέντρου Κατερίνας Ζαγρή και εκπαιδευτριών τους.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, η υπεύθυνη του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Μάρω Βασσάρα, στελέχη του Κέντρου Εργάνη, οι επιβλέπουσες γεωπόνοι Κική Ζαχαριάδου και Λιάνα Γεωργαλίδου, η κοινωνική λειτουργός του δήμου Εύη Ταουκτσή, στελέχη του Κέντρου Εργάνη, κ.ά.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!