Η Χαλκιδική «μαγνητίζει» το ενδιαφέρον της τουριστικής αγοράς

Με ενθαρρυντικά μηνύματα από την Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου επέστρεψαν οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής .Με τις προκρατήσεις από την βρετανική αγορά να είναι ικανοποιητικές φαίνεται πως οι τουρίστες της Γηραιάς Αλβιώνας επιστρέφουν δυναμικά σε Ελλάδα και ένα σημαντικό ποσοστό τους θα προτιμήσει τη Χαλκιδική .

Εντος του 2015 οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής θα κάνουν εκστρατείες ενημέρωσης και στις αγορές του Βελγίου και της Ολλανδίας, μάλιστα οι τουρίστες της δεύτερης χώρας ανήλθαν περίπου σε 4. 000 και δημιούργησαν τις προσδοκίες για αύξηση των αφίξεων το προσεχές καλοκαίρι.Στην ατζέντα της Ένωσης είναι και το θέμα των υποδομών στο νομό. Βασική επιδίωξη είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την δρομολόγηση αλλά και υλοποίηση έργων για την καλύτερη μετακίνηση και την εξυπηρέτηση κάτοικων και επισκεπτών.Μιλώντας στην greenagenda.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Γρηγόρης Τασιος αναφέρθηκε στις δυσάρεστες εκπλήξεις από την Ρωσία και την Ουκρανία λόγω των πολιτικών εξελίξεων του καλοκαιριού. «Ευτυχώς η διασπορά εθνικοτήτων, τα τρία αυτά χρόνια, απέδωσε και καλύφθηκαν τα κενά που δημιουργήθηκαν με τις ακυρώσεις αφίξεων αλλά και το κλείσιμο κάποιων πρακτορείων στη Ρωσια. Η αγορά της Ρωσίας το καλοκαίρι φάνηκε να έχει πρόβλημα, τις απώλειες από την Ουκρανία και Ρωσία τις κάναμε θετικό πρόσημο μετά την μεγάλη αύξηση από την Γερμανία, τις 4.000 αφίξεις Ολλανδών τουριστών αλλά και την διεύρυνση διανυκτερεύσεων από την Τουρκία».

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συνεχίζει με σωστό προγραμματισμό το έργο προβολής και στις 5 Δεκεμβρίου διοργανώνει έκθεση γαστρονομίας στο Μουσείο της Ακρόπολης με θέμα «Χαλκιδικής Γεύσεις» σε μια προσπάθεια ανάδειξης των ποιοτικών προϊόντων της περιοχής.Στο πράσινο τουρισμό και την προσέλκυση τουριστών επενδύουν τα τελευταία χρόνια αρκετά μέλη της Ένωσης και αυτό εχει βοηθήσει ώστε να γίνει ελκυστικός προορισμός για τους τουρίστες που συνδυάζουν θάλασσα και βουνό και τους αρέσει να διαμένουν σε καταλύματα με οικολογική πιστοποίηση. Οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής κοιτούν με αισιοδοξία τα τελευταία χρόνια και την σκανδιναβική αγορά και στις 12 Φεβρουαρίου θα συμμετέχουν στην 2η έκθεση τουρισμού Grekland Panorama 2015.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!