Η AGROTICA ΤΩΝ ΡΕΚΟΡ

Ρεκόρ εκθετών και ξένων συμμετοχών καταγράφεται στην 26η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων, «AGROTICA», η οποία ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου.

Η 26η AGROTICA δεν έχει προηγούμενο, καθώς είναι μία κλαδική έκθεση πολύ μεγάλων διαστάσεων στα επίπεδα των καλύτερων διοργανώσεων του παρελθόντος.

Συνολικά οι εκθέτες προσεγγίζουν τους 1.500 και σε καμία άλλη AGROTICA δεν έχει επιτευχθεί ανάλογη προσέλευση εκθετών, ενώ το 2014 η αντίστοιχη έκθεση είχε 1.349 εκθέτες.

Φέτος ακόμη καταγράφεται αξιοσημείωτη διεύρυνση των ξένων συμμετοχών (882 φέτος, έναντι 817 πριν δύο χρόνια), ενώ η έκθεση έχει προσελκύσει εμπορικούς επισκέπτες από 30 και πλέον χώρες.

Η AGROTICA πλέον συγκαταλέγεται στις πέντε καλύτερες ανάλογες εκθέσεις της Ευρώπης.

Επιπλέον, ο εθνικός εκθεσιακός φορέας προσκάλεσε και φιλοξενεί εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers) από την Κύπρο, Ιράκ, Λίβανο, Κουρδιστάν, Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Ουκρανία, Τουρκία, Αίγυπτο και Σερβία.

Οι hosted buyers θα πραγματοποιήσουν επιχειρηματικά ραντεβού μόνο με τους εκθέτες της AGROTICA.

Τα εκθεσιακά αριθμητικά δεδομένα της 26ης AGROTICA, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), δικαιώνουν απόλυτα το χαρακτηρισμό της, ως το σημαντικότερο γεγονός για τον αγροτικό κόσμο, καθώς θα καλύψει 34.000 τμ εκθεσιακών εγκαταστάσεων (το 2014 ήταν 30.929 τμ), δηλαδή το σύνολο των διαθέσιμων χώρων του εκθεσιακού κέντρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ξένες συμμετοχές προέρχονται από 41 χώρες, έναντι 35 το 2014, κάτι που συνιστά επίσης ρεκόρ.

foto

Στην έκθεση καταγράφεται καθολική παρουσία επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής και τεχνολογίας και από όλη τη χώρα, ενώ συμμετέχουν και οι μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας και πώλησης εφοδίων και γεωργικών μηχανημάτων, με παρουσία όλων των οίκων, που αντιπροσωπεύουν γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ).

Πλειάδα συνδέσμων, οργανισμών και φορέων συμμετέχουν στην AGROTICA, όπου εκτός από το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, περίπτερα θα έχουν η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος και ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων, που είναι και υποστηρικτές της έκθεσης, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, ο Σύνδεσμος Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων, η Farmers Union, ο Γεωπονικός Σύλλογος Μακεδονίας, πολλοί οργανισμοί ελέγχου και πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων και εταιρίες συμβούλων αγροτικής ανάπτυξης.

Πλούσιο είναι και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων με εξειδικευμένα συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις, όπου θα αποτυπωθούν οι νεότερες εξελίξεις στην αγροτική παραγωγή.

Κομβικό ρόλο στις παράλληλες εκδηλώσεις κατέχει το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της AGROTICA με θέμα «Νέες τεχνολογίες και προοπτικές στην καλλιέργεια των οπωροκηπευτικών».

Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο, που αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., υλοποιείται στο συνεδριακό κέντρο Ν. Γερμανός στις 30-31 Ιανουαρίου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση