Ο Independent γράφει για την κρίση σκουπιδιών στην Κέρκυρα

Στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα με τα σκουπίδια αναφέρεται άρθρο της βρετανικής Independent, η οποία αναφέρει πως πολλοί Βρετανοί τουρίστες στο νησί παρακολουθούν «με ανησυχία καθώς σχηματίζονται βουνά σκουπιδιών στα resorts και στο εσωτερικό» του νησιού.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «η κρίση έχει τις ρίζες της σε μια νομική διαμάχη αναφορικά με τον ΧΥΤΑ στο μικρό χωριό Τεμπλόνι στη μέση του νησιού. Οι κάτοικοι του Τεμπλονίου εμπόδισαν την πρόσβαση στα απορριμματοφόρα καθώς γέμισε ο ΧΥΤΑ. Βρέθηκε νέος χώρος, κοντά στη Λευκίμμη, όμως και εκεί οι κάτοικοι εμπόδισαν την πρόσβαση».

Η Independent, την οποία επικαλείται το Euro2day.gr, αναφέρει τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ των κατοίκων της περιοχής και των ΜΑΤ, σημειώνοντας πως «ως αποτέλεσμα, υπάρχει σταθερή συσσώρευση σκουπιδιών. Στο χωριό Σιδάρι, ένα από τα αγαπημένα των τουριστών, τα σκουπίδια στους δρόμους περιμένουν μαζευτούν εδώ και δυο μήνες».

«Κάποια στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πως τα σκουπίδια ‘δεν υπονομεύουν μόνο την εικόνα του νησιού, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας’», καταλήγει το άρθρο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση