Η Polyeco εξάγει τεχνογνωσία για τα επικίνδυνα απόβλητα και στον Μαυρίκιο (φωτο)

Με ένα έργο διεθνούς εμβέλειας που αφορά στη διαχείριση μίας εγκατάστασης αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων στον Μαυρίκιο της Αφρικής, αναπτύσσει περαιτέρω την επενδυτική δραστηριότητά της η Polyeco, μία εταιρεία με πολύχρονη εμπειρία, εξειδίκευση και τεχνογνωσία στη διαχείριση αποβλήτων.

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση δύο έργων περιβαλλοντικής αποκατάστασης στο κράτος του Μαυρικίου, με την υπευθυνότητα και την αποτελεσματικότητά που επέδειξε, η Polyeco κέρδισε την εμπιστοσύνη των τοπικών αρχών, καταφέρνοντας έτσι να αναδειχθεί ως ανάδοχος ανάμεσα σε πολλές άλλες εταιρείες από όλο τον κόσμο στον διεθνή διαγωνισμό για την οργάνωση μίας μονάδας αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων που πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση του Μαυρικίου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία και το περιβάλλον.

Το έργο αφορά στη λειτουργία μίας μονάδας αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων και την δημιουργία ενός εξειδικευμένου εργαστηρίου ποιοτικού ελέγχου για την ανάλυση των επικίνδυνων αποβλήτων στο Μαυρίκιο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας. Εκεί, τα επικίνδυνα απόβλητα θα αναλύονται, θα συλλέγονται και θα ανασυσκευάζονται σε κατάλληλα πιστοποιημένες συσκευασίες, ενώ στη συνέχεια θα εξάγονται με αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας σε ειδικά αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη για την περαιτέρω διαχείριση, επεξεργασία και ασφαλή για το περιβάλλον απόθεσή τους.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη επένδυση που ενισχύει την εξωστρεφή επενδυτική δραστηριότητα  της Polyeco, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρίας, κ. Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος δήλωσε: «Κανείς δεν περίμενε πριν από 10 χρόνια μία ελληνική εταιρεία να εξάγει τεχνογνωσία στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων. Κι όμως εμείς στην Polyeco τα καταφέραμε και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό. Με βασική παράμετρο των ενεργειών μας την εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών διεθνώς και την πολύχρονη εμπειρία των ανθρώπων μας, συνεχίζουμε δυναμικά και αναπτύσσουμε περαιτέρω τη διεθνή παρουσία μας στέλνοντας το μήνυμα της ελληνικής υγιούς επιχειρηματικότητας». Ο κ. Πολυχρονόπουλος, προανήγγειλε επίσης την συνεργασία της Polyeco με την κυβέρνηση του Μαυρικίου και στον πολιτιστικό τομέα με την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία όλης της χώρας με στόχο την περιβαλλοντική αφύπνιση και ευαισθητοποίηση (Polyeco Contemporary Art Iniative).

Με τη σειρά του, ο κ. Marie Joseph Sinatambou, Υπουργός Περιβάλλοντος του Μαυρικίου, δήλωσε σχετικά: «Χωρίς την υλοποίηση αυτού του έργου, η απόθεση των επικίνδυνων αποβλήτων θα ήταν ανεξέλεγκτη και θα επηρέαζε αρνητικά το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών. Οι αποδεδειγμένα ποιοτικές  υπηρεσίες που έχει παράσχει και συνεχίζει να παρέχει η Polyeco, διασφαλίζουν ότι η διαχείριση των αποβλήτων αυτών θα γίνεται με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο, με απόλυτη ασφάλεια για τους ανθρώπους και το περιβάλλον».

Η εταιρεία

Η Polyeco είναι η πρώτη και μοναδική πλήρως αδειοδοτημένη και πιστοποιημένη κάθετη μονάδα διαχείρισης και αξιοποίησης επικινδύνων και μη αποβλήτων στην Ελλάδα.  H Polyeco συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες επιχειρήσεις διαχείρισης αποβλήτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής, με δραστηριότητα σε χώρες όπως η Αλβανία, η Σερβία, το Κόσσοβο, το Μαυροβούνιο, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Κύπρος, ο Λίβανος, ο Μαυρίκιος, η Μογγολία, η Ιορδανία, το Καζακστάν και η Αιθιοπία.

Η Polyeco εκτελεί με αποτελεσματικότητα μερικά από τα πιο περίπλοκα τεχνικά, και κρίσιμα, από άποψη χρόνου, έργα διαχείρισης αποβλήτων κάθε μεγέθους, σε όλο τον κόσμο, σε πλήρη συμμόρφωση με τους διεθνείς κανονισμούς υγείας, ασφάλειας και περιβάλλοντος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση