Θεσσαλονίκη: Ένας φούρνος με οικολογική συνείδηση στον Εύοσμο

του Νίκου Αβουκάτου

Περισσότερες από 500 πάνινες σακούλες πολλαπλής χρήσης διένειμε η ιδιοκτήτρια ενός αρτοποιείου σε γειτονιά του Εύοσμου, στη Θεσσαλονίκη. Με αυτόν τον τρόπο η Χ. Καλουζίδου θέλησε να συμβάλει στη διάδοση του μηνύματος για ένα καθαρό περιβάλλον χωρίς πλαστικές σακούλες. Επιπλέον, στόχος της συμβολικής της πράξης ήταν να δείξει στους πελάτες του καταστήματός της ότι δεν χρειάζεται να πληρώνουν καθημερινά 0,04 ευρώ για να αγοράσουν πλαστική σακούλα.

«Σε μια περίοδο οικονομικά δύσκολη για όλους μας, ήθελα να δείξω στους ανθρώπους που μας προτιμούν ότι δεν χρειάζεται να χρεώνονται τη σακούλα, αρκεί βέβαια να την έχουν κάθε μέρα μαζί τους», τόνισε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Παράλληλα, στόχος αυτής της προσφοράς από τον συγκεκριμένο φούρνο ήταν να ευαισθητοποιήσει τους πελάτες στην προστασία του περιβάλλοντος και να αλλάξουν τις παλιές κακές συνήθειες του παρελθόντος. «Όλοι μας χρειάζεται να συμβάλουμε στη κατάργηση της πλαστικής σακούλας που είναι επιβλαβής για το περιβάλλον», υπογράμμισε η κα. Καλουζίδου.

Το επόμενο διάστημα ο συγκεκριμένος φούρνος θα διανείμει στους πελάτες του άλλες 300 πάνινες σακούλες, σε μια προσπάθεια να υπενθυμίσει στους πελάτες του ότι θα πρέπει να την έχουν μαζί τους κάθε φορά για τα ψώνια τους.

Αναμφισβήτητα η διανομή της σακούλας ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους πελάτες. «Μου άρεσε αυτή η συμβολική πράξη. Μαζί με το ψωμί πήρα τη σακούλα και τη χρησιμοποιώ καθημερινά για τα ψώνια μου», είπε η Σταυρούλα Παπαδοπούλου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση