Θεσσαλονίκη: Αδιαφορία για την εστία πρόκλησης πυρκαγιάς δίπλα στον Περιφερειακό (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Εξακολουθούν να σχηματίζουν λόφους οι σωροί από κλαδέματα στο οικόπεδο που χρησιμοποιεί ο δήμος Παύλου Μελά για τη συγκέντρωση και τον θρυμματισμό τους και βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, σε παράδρομό της, αλλά και σε μικρή απόσταση από τα τα νοσοκομεία 424 ΓΣΝ και Παπαγεωργίου. Πρόκειται για έναν χώρο μη αδειοδοτημένο, που δεν φυλάσσεται και ο καθένας μπορεί να εισέλθει ανενόχλητος, ενώ εκεί είχαν κατά το παρελθόν αποτεθεί τόνοι μπαζών και κάθε λογής απορριμμάτων.

Παρότι πέρασαν τρεις μήνες από τη δημοσιοποίηση του θέματος από τη Greenagenda.gr, ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς στο σημείο συνεχίζει να ελλοχεύει, τη στιγμή, μάλιστα, που, λόγω καλοκαιριού, οι θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ τα τελευταία 24ωρα στη Θεσσαλονίκη πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στη θέα του προβλήματος, κάτοικοι της περιοχής, τα σπίτια των οποίων γειτνιάζουν με το συγκεκριμένο οικόπεδο - «πυριτιδαποθήκη», ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων, μιλώντας στη Greenagenda.gr.

Η κατάσταση στο σημείο όχι μόνο δεν βελτιώνεται, αλλά οι ποσότητες των κλαδεμάτων αυξάνονται συνεχώς, που σημαίνει πως η απόρριψη συνεχίζεται με αμείωτη ένταση όλο αυτό το διάστημα.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά μέχρι στιγμής, εδώ και έναν μήνα, δεν έχει υπάρξει, όπως φαίνεται, καμία αντίδραση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.