Θεσσαλονίκη: Πάνω από 600 μαθητές έπαιξαν και έμαθαν για την ανακύκλωση (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Περισσότεροι από 600 μαθητές δημοτικών σχολειών του δήμου Παύλου Μελά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σήμερα τα οφέλη της ανακύκλωσης στην Πλατεία Ελευθερίας, στην Άνω Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, μέσω των διαδραστικών παιγνιδιών του του βραβευμένου «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Η ΕΕΑΑ και ο δήμος Παύλου Μελά, με τη συγκεκριμένη δράση, συνέβαλαν ια ακόμη μια φορά στη διάδοση της ανακύκλωσης στις νεότερες ηλικίες αλλά και γενικότερα στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αξία της ανακύκλωσης συσκευασιών.

«Η προσπάθειά μας συνεχίζεται σε ένα κεντρικό σημείο του δήμου. Θέλουμε αυτά τα παιδιά να είναι αυριανοί ευαισθητοποιημένοι ενεργοί πολίτες για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων», τόνισε στη Greenagenda.gr ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Περιβάλλοντος Σάκης Λαζαρίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, το τελευταίο τρίμηνο το ποσοστό της ανακύκλωσης στο Δήμο από 4% αυξήθηκε στο 7,5%. « Το επόμενο βήμα μας είναι να τοποθετηθούν οι κάδοι χωριστής συλλογής απορριμμάτων», πρόσθεσε.

«Τέτοιους είδους δράσεις ευαισθητοποιούν ακόμη περισσότερο τους μαθητές και εμείς οι εκπαιδευτικοί προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε. Σήμερα δίνεται μια ακόμη ευκαιρία να κάνουν πράξη όσα μαθαίνουν για την ανακύκλωση», ανέφερε μία εκ των εκπαιδευτικών δημοτικού σχολείου του δήμου.

Από την πλευρά τους οι μαθητές έπαιξαν, ψυχαγωγήθηκαν και βέβαια έμαθαν στη πράξη για την ανακύκλωση. «Κάνω ανακύκλωση για να σώσω το περιβάλλον. Είναι καλύτερα χωρίς σκουπίδια», είπε η μικρή Ζωή, μαθήτρια Ε' Δημοτικού.

Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Σταυρούπολης του Δήμου Παύλου Μελά, 2ου, 4ου, 6ου, 7ου, 8ου, 16ου  εκπαιδεύτηκαν στην ορθή χρήση του Μπλε Κάδου, στα υλικά που δέχεται και γενικά στη διαδικασία της ανακύκλωσης, αποδεικνύοντας ότι η ανακύκλωση συσκευασιών μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική εκτός από απαραίτητη για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Τον Ιούνιο του 2016, το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της ανακύκλωσης συσκευασιών της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) ανακηρύχτηκε σε Silver Εvent Of The Year, στην κατηγορία «Εκπαιδευτική εκδήλωση» στο πλαίσιο των Event Awards 2016.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.