Θεσσαλονίκη: Φωτοβολταϊκή ξαπλώστρα για φόρτιση συσκευών και... παγάκια (φωτο)

της Αλεξίας Καλαϊτζή

Μετά την ομπρέλα θαλάσσης με φωτοβολταϊκά πάνελ και το «παγωτατζίδικο» που ψύχει με... Ήλιο, άλλη μία ενεργειακά «πράσινη» και καλοκαιρινή καινοτομία έρχεται από τη Θεσσαλονίκη: αυτή τη φορά πρόκειται για τη φωτοβολταϊκή ξαπλώστρα.

Η εταιρεία Organic Electronic Technologies (ΟΕΤ), που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από την ιδέα για το ψυγείο παγωτών με τα οργανικά φωτοβολταϊκά στην οροφή του, σχεδίασε μία έξυπνη ξαπλώστρα, που φορτίζει ηλεκτρονικές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, λάπτοπ, τάμπλετ, ηχεία κ.ά., ενώ ξαπλώνεις πάνω της και απολαμβάνεις πλάι στο κύμα τον φλοίσβο και τους παφλασμούς. Μπορεί, μάλιστα, να σε... διευκολύνει και στη θερμοκρασία του ποτού σου, αφού μπορεί να φτιάξει και παγάκια, εάν φυσικά διαθέτεις τη σχετική συσκευή.

Στο πίσω μέρος της, στην «πλάτη», η ξαπλώστρα φέρει τρία πάνελ εύκαμπτων οργανικών φωτοβολταϊκών τα οποία τροφοδοτούν ένα μικρό ηλεκτρικό κύκλωμα που αποθηκεύει την παραγόμενη ενέργεια. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης για να αξιοποιήσει την ενέργεια αυτή είναι να συνδέσει τις συσκευές του με τη θύρα usb της ξαπλώστρας.

Η παρουσίαση του νέου αυτού προϊόντος πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του 15ου Διεθνού Συνεδρίου Νανοτεχνολογίας, σε beach bar στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.