Θωρακίστε αντιπλημμυρικά την Αλμωπία

Σε μια περίοδο  που εκδηλώνονται  ακραία καιρικά  φαινόμενα η θωράκιση  των ευαίσθητων περιοχών  κρίνεται επιτακτική .Στην Αλμωπία  του νομού Πέλλας, οι αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου καθώς    οι χείμαρροι και   τα ρεματα   προκαλούν  πλημμυρικα φαινόμενα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν  ανθρώπινες ζωές . Επιπλέον οι φετινές  πυρκαγιές του καλοκαιριού,οι  χαλαζοπτώσεις που δείχνουν  τις απότομες αλλαγές του καιρού κάνουν πιο ανησυχητικήτην κατάσταση.

Έχει τεθεί ως υψίστης σημασίας  η διευθέτηση των χείμαρρων  για την περιφερειακή ενότητα Πελλας. Εντος των ημερών  αναμένετε  η οριστικη ενταξη  στο ΕΣΠΑ το  έργου διευθέτησης των  χειμάρρων.

Ο αντιπεριφερειαρχης της Πέλλας  Ιωάννης Θεοδωρίδης επισημαίνει  τον σοβαρό κίνδυνο πλημμυρικων  φαινομένων σε  πέντε  περιοχές  της Αλμωπίας μέσω  των οποίων διέρχονται χείμαρροι. Σε αυτές έχουν καταγραφεί  μεγάλα προβλήματα  και καταστροφές  από τις έντονες  βροχοπτώσεις  που παρατηρηθήκαν τα τελευταία   χρόνια με αποκορύφωμα το  2009 και το  2010.  Τα τμήματα αυτά οροθετούνται   στην ευρύτερη περιοχή  των Δ.Δ. Όρμας, Λουτρακίου και  Προμάχων.

"Έχουμε καταθέσει πρόταση  ένταξης του εργου  διευθέτησης  ρεμάτων   στο  Δήμο Αλμωπίας στο ΠΕΠ Κ. Μακεδονίαςσυνολικού  προϋπολογισμού  12 εκατομμυρίων ευρώ.Σύμφωνα  με τις αρμόδιες υπηρεσίες  η αντιπλημμυρική  προστασία αποτελεί έργο  πρώτης  προτεραιότητας  και πάγιο αίτημα των  κατοίκων της ευρύτερης  περιοχής τα τελευταία  τριάντα  χρόνια" επεσήμανε  ο κ. Θεοδωρίδης.

 

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!