Κάδοι για ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών στον δήμο Νεάπολης - Συκεών

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης υιοθέτησε και άρχισε να υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με στόχο την ανακύκλωση ρούχων, υφασμάτινων υλικών καθώς και υποδημάτων.

Με τη νέα αυτή παρέμβαση ο δήμος φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει τους πολίτες αλλά και να διευρύνει τις δράσεις ανακύκλωσης που ήδη εφαρμόζει. Συγχρόνως, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη δράση έχει κι έναν έντονα κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς κατά ένα μεγάλο μέρος τους τα είδη που συλλέγονται θα καταλήγουν σε άπορες οικογένειες.

«Τα παλιά, άχρηστα ρούχα που βρίσκονται στοιβαγμένα σε συρτάρια και ντουλάπες, και τα οποία καταλήγουν στους κάδους των απορριμμάτων, μπαίνουν στο "στόχαστρο" της διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, σε μια προσπάθεια όχι απλώς να αυξηθεί το ποσοστό της ανακύκλωσης, αλλά παράλληλα να βοηθηθούν άτομα που πραγματικά το έχουν ανάγκη», επισημαίνεται στην ίδια ενημέρωση.

Ειδικοί κάδοι τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένα κεντρικά σημεία σε Συκιές, Νεάπολη, Αγ.Παύλο και Πεύκα για τη συλλογή μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων, έπειτα από σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της εταιρείας με την επωνυμία «EAST WEST GREECE-Συλλογή και ανακύκλωση μεταχειρισμένων ενδυμάτων».

«Ο δήμος μας εδώ και χρόνια έχει κάνει την ανακύκλωση κυρίαρχο συστατικό της καθημερινότητάς μας, επιτυγχάνοντας μέσα από τις πολλές δράσεις και τα προγράμματα να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες και συνδημότες μας στο κρίσιμο κι ευαίσθητο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Τώρα με τη δράση αυτή, που είμαστε βέβαιοι ότι θα αγκαλιαστεί από όλους, ενώνουμε τους στόχους της προστασίας του περιβάλλοντος με την κοινωνική αλληλεγγύη, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μας προσφέρεται», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, απευθύνοντας πρόσκληση στους κατοίκους για ευρύτατη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Σημεία ανακύκλωσης

SONY DSC

SONY DSC

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, κάποια από αυτά τα ρούχα θα καλύπτουν βασικές ανάγκες ατόμων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τα είδη που θα συγκεντρώνονται, μετά τη διαλογή και την κατηγοριοποίησή τους, θα διανέμονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών στις ευπαθείς ομάδες συνδημοτών μας.

Όσα από τα προσφερόμενα είδη είναι σε κακή κατάσταση, και επομένως δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, θα οδηγούνται στην ανακύκλωση με ευθύνη της εταιρείας στην οποία έχει ανατεθεί η διαχείριση του προγράμματος.

Οι ειδικοί κάδοι, για τη συγκέντρωση ειδών ένδυσης, υπόδυσης και λοιπών υφασμάτινων υλικών, τοποθετήθηκαν στα εξής σημεία:

⦁    Δ.Ε. Νεάπολης: Καραμανλή & Νυμφαίου, Αγ. Λαύρας & Παν. Τσαλδάρη, Ελ. Βενιζέλου & Αν. Παπανδρέου, Αν. Παπανδρέου & Ελλησπόντου, Ελ. Βενιζέλου & Συριοπούλου,
⦁    Δ.Ε. Συκεών: Γεννηματά & Αγ. Δημητρίου, Αλεξ. Παπαναστασίου & Νικ. Παρασκευά, Μεσολογγίου & Μελ. Μερκούρη, Επταπυργίου: Άγ. Χαράλαμπος-Εκκλησία, Ομήρου & Μπότσαρη, Επταπυργίου & Μεγάρων,
⦁    Δ.Ε. Αγ. Παύλου: Ηπείρου & Σουλίου, Αθ. Διάκου & Ειρήνης,  Πανεπιστημίου & Υδραγωγείου (Ευαγγελίστρια),
⦁    Δ.Ε. Πεύκων: Παπανικολάου & Νερόμυλων, Βοσπόρου & Ρωμανού, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως & Λεωφ. Ρόδων, Λεωφ. Παπανικολάου & Λεωφ. Ειρήνης, Τριών Ιεραρχών & Ευαγγελισμού, Παπανικολάου & Ευτυχίας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.