Καβάλα: «Ημέρα Κάστανου» στο εντυπωσιακό καστανόδασος του Παλαιοχωρίου

Σε κραταιό θεσμό τείνει να εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια η «Ημέρα του Κάστανου», στο κατάφυτο καστανόδασος του Παλαιοχωρίου Καβάλας. Μετά από 18 συναπτές, επιτυχημένες διοργανώσεις, η γιορτή κάστανου επιστρέφει και φέτος στους πρόποδες του Παγγαίου Όρους.

Η εφετινή Ημέρα του Κάστανου θα εορταστεί την Κυριακή 29 Οκτωβρίου και αποτελεί διοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Παγγαίου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοχωρίου.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που έχει σκοπό να αναδείξει τη φυσική ομορφιά του τόπου, την τοπική κουλτούρα, τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου της τοπικής κοινωνίας, αλλά και επισκεπτών από κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Η Γιορτή Κάστανου στοχεύει, ακόμη, στην προβολή της συνεχούς ανάπτυξης και βελτίωσης του αγροτικού τομέα στην περιοχή και ειδικότερα στην ανάδειξη και προώθηση των αγροτικών προϊόντων και των παρασκευασμάτων της.

Οι διοργανωτές υπόσχονται πολύ κάστανο, άφθονο κρασί και μουσικοχορευτικά δρώμενα από Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής και όμορων δήμων.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.