Καβάλα: Όλοι οι συμβατικοί κάδοι της παλιάς πόλης αντικαθίστανται με βυθιζόμενους (φωτο)

Στην απομάκρυνση όλων των συμβατικών κάδων απορριμμάτων και στην αντικατάστασή τους με σύγχρονους βυθιζόμενους προχωρά ο δήμος Καβάλας, σε μία προσπάθεια περαιτέρω αναβάθμισης της τουριστικής εικόνας της παλιάς πόλης της Καβάλας, στην ομώνυμη χερσόνησο της Παναγίας.

Όπως εξήγησε στο ΑΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Ανέστης Τσουρουκίδης, τμηματικά θα αντικατασταθούν και οι συνολικά δέκα κάδοι που υπάρχουν κατά μήκος του λιθόστρωτου δρόμου της Θεοδώρου Πουλίδου, που οδηγεί στην άκρη της χερσονήσου της Παναγίας, στον φάρο.

Ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι οι νέοι μεταλλικοί βυθιζόμενοι κάδοι είναι ιδιαίτερα καλαίσθητοι και είναι τοποθετημένοι πάνω σε μία μεταλλική πλάκα, που βυθίζεται κάτω από την επιφάνεια του πεζοδρομίου, ενώ οι πολίτες θα τους ανοίγουν με το πάτημα ενός εμβόλου που βρίσκεται στο έδαφος κι όχι με τα χέρια όπως συνέβαινε με τους συμβατικούς. Αυτοί οι κάδοι, επισήμανε, είναι μέρος μίας προσπάθειας που γίνεται για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης, αποκλείοντας την οπτική ρύπανση από τυχόν συγκεντρωμένα απορρίμματα, αλλά και τις δυσάρεστες οσμές.

Οι δύο κάδοι, εκ των οποίων ο ένας θα δέχεται συμβατικά απορρίμματα και ο άλλος ανακυκλώσιμα, ανεβαίνουν από το έδαφος με ειδικό μηχανισμό ώστε να μπορούν να τους παραλαμβάνουν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας για να τους αδειάσουν στα απορριμματοφόρα.

Οι νέοι μεταλλικοί βυθιζόμενοι κάδοι είναι ελληνικής κατασκευής και το κόστος τους ανέρχεται στα 75.000 ευρώ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση