Καθαρίζει τον Θερμαϊκό η «Αλκίππη»

Υπογράφηκαν σήμερα συμβάσεις οικονομικής υποστήριξης του προγράμματος «Επιφανειακού Καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου» για την επόμενη 12μηνη περίοδο, ανάμεσα στην εταιρεία North Aegean και τις εταιρείες ΕΥΑΘ,  ΔΕΘ - Helexpo και Ελληνικά Πετρέλαια.

Οι εταιρείες συμβάλλουν στην ενίσχυση του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου, το οποίο γίνεται εξ ολοκλήρου με χρηματοδότηση από χορηγούς και υπό τον συντονισμό του ΥΜΑΘ.

Τις ημέρες που δεν βγήκε στον Θερμαϊκό το ειδικό αντιρρυπαντικό σκάφος «Αλκίππη» η εικόνα που παρουσίαζε όλο το παραλιακό μέτωπο ήταν απαράδεκτη, καθώς είχε γεμίσει κάθε είδους σκουπίδια.

Η υπογραφή των συμβάσεων πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και συντονισμό του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και της Υφυπουργού κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά.

Παρόντες στη συνάντηση, εκτός από την Υφυπουργό κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά ήταν  ο υπεύθυνος της North Aegean, Ηλίας Ορφανίδης, ο Διευθυντής Διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης ΕΛΠΕ, Νικόλαος Ζαχαριάδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Νικόλαος Παπαδάκης.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μετά το τέλος της συνάντησης, ευχαρίστηκε τους εκπροσώπους των εταιριών που συνεισφέρουν στην ενίσχυση του προγράμματος.  «Με την κίνηση αυτή δείχνουν την κοινωνική ευαισθησία και το ήθος που χαρακτηρίζει τις εταιρείες που εκπροσωπούν. Η στάση τους είναι μια απόδειξη ότι ο Επιχειρηματικός Κόσμος και η Πολιτεία μπορούν άριστα να συνεργάζονται και να προσφέρουν από κοινού σε όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής, όπως και στην προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε.

Εξέφρασε την ελπίδα «το παράδειγμα θα βρει αποδέκτες και σε άλλες δράσεις όπου υπάρχει ανάγκη συνεργασίας. Η Πολιτεία και ο επιχειρηματικός κόσμος είναι εξάλλου στοιχεία αλληλένδετα, και η από κοινού δράση προσφέρει πραγματική ελπίδα για τη συνολική ανόρθωση της Ελληνικής Κοινωνίας».

Ανταποκρινόμενη στην κοινωνική ευαισθήσια των χορηγών, η North Aegean, ιδιοκτήτρια εταιρεία του ειδικού σκάφους "Αλκίππη" που κάνει τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, προβάλλει τα λογότυπα των χορηγών επί του σκάφους. Οι πρωτοβουλίες και οι επαφές του Υπουργείου συνεχίζονται για την ολοκλήρωση του προγράμματος και με επιπλέον χορηγίες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση