Καθαρισμός θαλάσσιου μετώπου Μενεμένης από τους «Πολίτες σε Δράση»


Με το σύνθημα «Καθαρίζουμε τις παραλίες μας, καταγράφουμε τα σκουπίδια και τα ανακυκλώνουμε», η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» συμμετείχε την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στην Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2012.
Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας
θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης
(Ε.Ε.Α.Α.), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών.Οι «Πολίτες σε Δράση» επέλεξαν να καθαρίσουν το θαλάσσιο μέτωπο της Δημοτικής κοινότητας Μενεμένης. Σύμφωνα με το δελτίο αναφοράς συγκεντρώθηκαν 20 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών από τις οποίες οι 19 δόθηκαν για ανακύκλωση. Ενδεικτικά συλλέχθηκαν, σε μήκος ακτής χιλίων μέτρων, 374 πλαστικά μπουκάλια,
163 καπάκια και 237 άλλα είδη απορριμμάτων όπως γυάλινα μπουκάλια, σακούλες, κουτάκια αναψυκτικών, συσκευασίες, ρουχισμός, τσιγάρα, αναπτήρες κλπ.

«Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί την πιο επιβαρυμένη περιβαλλοντολογικά περιοχή του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης αλλά και γενικότερα όλου του νομού Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς παρά τις εξαγγελίες και τα κροκοδείλια δάκρυα που έχυσε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης επισκεπτόμενος την περιοχή πριν από 16 μήνεςδεν έχει γίνει από τότε τίποτα στην κατεύθυνση της αποκατάστασης και αξιοποίησης της περιοχής» επεσήμανε  ο Γιώργος Κυριλλίδης,δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της  παράταξης .

Καλούμε τους Πολίτες σε εγρήγορση έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε η θαλάσσια αυτή περιοχή να συνεχίσει να είναι, υπό την αδιαφορία του Δήμου, χώρος απόθεσης αποβλήτων και εστία μόλυνσης.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!