Και τα ζώα θύματα των φραχτών της Ευρώπης

Εκτός από τον ανθρώπινο πόνο που προκαλεί η Ευρώπη και οι Βαλκανικές χώρες στους χιλιάδες απελπισμένους πρόσφυγες και μετανάστες προκαλεί και ένα φρικτό θάνατο αγρίων ζώων μετά από παρατεταμένο πόνο και αγωνία στην προσπάθειά τους να απελευθερωθούν από τα δολοφονικά λεπιδοφόρα σύρματα κατά μήκος των συνόρων της Ελλάδας, των Σκοπίων, της Σλοβενίας, της Ουγγαρίας, της Βουλγαρίας και της Κροατίας.

Καθώς τα άτυχα ζώα δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου πέφτουν πάνω στα μεταλλικά σπιράλ του θανάτου.

Ελάφια, ζαρκάδια, λύκοι, αρκούδες και άλλα άγρια ζώα έχουν βρεθεί μέχρι τώρα νεκρά μέσα στα σύρματα - μέσα σε λίμνες αίματος - εξαιτίας της απεγνωσμένης προσπάθειάς τους να απελευθερωθούν.

Μέχρι τώρα το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων εντοπίζεται σε ζαρκάδια και ελάφια και μετά ακολουθούν λύκοι και αρκούδες.

Η καταγραφή δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί γιατί υπάρχουν σημεία απομονωμένα και απρόσιτα στους κατοίκους των χωριών στις χώρες αυτές.

Άλλο ένα εμπόδιο είναι η πρόσβαση των οικολογικών οργανώσεων που κρίνεται προβληματική, εξαιτίας των συνοριακών δυνάμεων ασφαλείας.

Παρά τις καταγγελίες και την απαίτηση πολλών οικολογικών οργανώσεων να αφαιρεθούν άμεσα αυτά τα σύρματα-λαιμητόμος στα σύνορα των χωρών αυτών η ΕΕ και οι κυβερνήσεις αδιαφορούν παραμένοντας σταθεροί στην πολιτική των κλειστών συνόρων και για ανθρώπους και για τα άγρια ζώα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση