Καλλιτεχνικό project για τα πλαστικά σκουπίδια στη Ζάκυνθο

του Νίκου Αβουκάτου

Μια θαλάσσια χελώνα φτιαγμένη από πλαστικά σκουπίδια εντυπωσιάζει όσους επισκέπτονται την παραλία του Γέρακα στη Ζάκυνθο, τόπο ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα.  Σε κοντινή απόσταση εκτίθενται  γλυπτές και άλλες δημιουργίες, κοσμήματα και αξεσουάρ, φτιαγμένα από πλαστικά «σκουπίδια» μαζεμένα από τις ακτές και τις παραλίες του νησιού μας, στο πλαίσιο  του καλλιτεχνικό project «Plastic in the sea» που διοργανώνει το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, σε συνεργασία με τη WWF Hellas.

«Ως πάρκο αποφασίσαμε να αναδείξουμε τα προβλήματα με τα θαλάσσια απορρίμματα. Μαζί με καλλιτέχνες, εθελοντικές  ομάδες και κατοίκους επιδιώκουμε να δώσουμε έμφαση στην ανακύκλωση και να αλλάξουμε τη συμπεριφορά των συμπολιτών μας», επεσήμανε ο συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λορράν Σουρμπές.

Στο καλλιτεχνικό Project συμμετέχουν οι καλλιτέχνιδες Sabine Fraitag και Rikki List από την Αυστρία και Μαρία Κοντονή και Γιούλα Κουτσουμπού από τη Ζάκυνθο.

xelona 4

Το πλαστικό απειλεί το περιβάλλον και οι εκατομμύρια τόνοι από το υλικό θέτουν σε κίνδυνο ευαίσθητα οικοσυστήματα αλλά και τους πληθυσμούς σπάνιων ειδών όπως η θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα.

«Για να περάσουμε το μήνυμα της επαναχρησιμοποίησης  του πλαστικού δώσαμε μια καλλιτεχνική διάσταση στο project. Η έκθεση μας από τα ανακυκλώσιμα υλικά έχει εντυπωσιάσει τον κόσμο» υπογράμμισε ο κ. Σουρμπές.

Το project «Plastic in the sea» θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις των γλυπτών και των άλλων έργων σε διαφορετικά σημεία του νησιού καθώς και ενημερωτικές ομιλίες από εκπροσώπους του Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου.

Φωτογραφία: imerazante.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση