Ζερεφός: Παλιά είχαμε έναν καύσωνα ανά 30 χρόνια, σε λίγο θα έχουμε κάθε χρόνο

Έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στη χώρα μας εξέφρασε, ο ακαδημαϊκός και ομότιμος καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Χρήστος Ζερεφός, ενημερώνοντας την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.

Ο κ. Ζερεφός επικαλέστηκε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, το κόστος της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα, εάν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα, θα ανέλθει έως το τέλος του αιώνα σωρευτικά τα 700 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι διπλάσιο, από το σημερινό εξωτερικό χρέος της χώρας. Τις δυσμενέστερες συνέπειες, σύμφωνα με τον γνωστό περιβαλλοντικός ερευνητής, θα υποστεί ο τομέας της αγροτικής παραγωγής.

«Θα είμαστε χωρίς επιστροφή όταν το ακραίο γίνει σύνηθες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζερεφός, τονίζοντας ότι «η φύση δεν χαμογελάει, εκδικείται».

Αναφερόμενος στη συχνότερη εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων, είπε πως ενώ παλαιότερα είχαμε έναν καύσωνα κάθε 30 χρόνια, την τελευταία τριακονταετία έχουμε, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, έναν χρόνο παρά χρόνο, ενώ τείνουμε να έχουμε έναν κάθε χρόνο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση