Κανένα πρόβλημα με την τηλεθέρμανση στο Αμύνταιο, διαβεβαιώνει το ΥΠΕΝ

«Ομαλός θα παραμείνει ο ενεργειακός εφοδιασμός της χώρας.  Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε αν προκύψει αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω του θέρους, οι μονάδες του Αμυνταίου, οι οποίες έτσι κι αλλιώς δεν λειτουργούν το καλοκαίρι, να τροφοδοτηθούν από άλλο ορυχείο».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στη συνάντηση που είχε σήμερα στο ΥΠΕΝ με τον Γιάννη Μανιάτη, βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υπεύθυνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σε θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και υποδομών, καθώς και τον Πάρι Κουκουλόπουλο, γραμματέα του Τομέα Οικονομικών του κόμματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο υπουργός έκανε εκτενή ενημέρωση στους κ.κ. Μανιάτη και Κουκουλόπουλο για όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΥΠΕΝ μετά την κατολίσθηση στο ορυχείο του Αμυνταίου. «Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις και έγινε παραγωγική συζήτηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών από το συμβάν», προστίθεται στην ίδια ενημέρωση.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι θα προχωρήσει η άμεση απαλλοτρίωση υπέρ του Δημοσίου των Αναργύρων, «για το λόγο αυτό αποσυνδέεται με νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΝ η μετεγκατάσταση της κοινότητας». Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο, θα προωθηθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη μετεγκατάσταση των Αναργύρων και της Ακρινής.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι Επιθεωρητές Μεταλλείων του ΥΠΕΝ βρίσκονται ήδη στην περιοχή, για την αποτίμηση της κατάστασης και ως το τέλος του μήνα θα υποβάλουν το σχετικό πόρισμα τους. Κατά το ΥΠΕΝ, αύριο, εξάλλου, το υπουργείο θα ανακοινώσει επίσημα τη σύσταση της ανεξάρτητης Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η κατολίσθηση.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την Τηλεθέρμανση του Αμυνταίου, ενώ για την ασφάλεια των κατοίκων των Αναργύρων ανέφερε ότι η ΔΕΗ έχει δεσμευθεί να παρέχει την αναγκαία χρηματοδότηση για τη φιλοξενία τους σε ξενοδοχεία, μέχρις ότου ελεγχθεί η κατάσταση των σπιτιών της κοινότητας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.