Καφέ κάδοι για βιοαπόβλητα νοικοκυριών και στη Θεσσαλονίκη

Ένα νέο βήμα στον τομέα της ανακύκλωσης, προχωρώντας στην εφαρμογή ξεχωριστού προγράμματος για τη συλλογή βιοαποβλήτων, προετοιμάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Για αυτόν τον σκοπό πρόκειται να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον fm100, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον ΦοΔΣΑ, ο δήμος Θεσσαλονίκης υπέβαλε αίτηση, ώστε να του χορηγηθεί ειδικός εξοπλισμός που θα του επιτρέπει να προχωρά σε αποκομιδή 70 τόνων βιοαποβλήτων ημερησίως. Η αποκομιδή προβλέπεται ότι θα γίνεται καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου. Ειδικότερα, ο δήμος Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού απαιτούνται περίπου 5.000 καφέ κάδοι και περίπου 150.000 μικροί κάδοι κουζίνας.

Η προμήθεια του εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων θα γίνει συνολικά μέσω του ΦοΔΣΑ για όλους τους δήμους της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η χρηματοδότηση του έργου θα προέλθει από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Φωτογραφία αρχείου

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση