Κεφαλονιά: Τραυματισμένο βρέθηκε ημιάγριο άλογο

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018, ανταποκρίθηκε σε κλήση κατοίκου του οικισμού Αργινίων και συγκεκριμένα του κ. Γεράσιμου Σιλιβέρδη, σχετικά με ένα τραυματισμένο ημιάγριο άλογο (Equus caballus) του Αίνου. Το μικρό άλογο έφερε κάταγμα στην αριστερή οπλή του και παρουσίαζε αδυναμία να περπατήσει. Το ζώο αρχικά μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρείο του κ. Παντελή Τουλάτου στην Σάμη. Η περίθαλψη του ζώου έγινε από τον κ. Βασίλειο Παπαθεοδώρου, Οπίατρου, όπου και του τοποθετήθηκε γύψινος νάρθηκας και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην οικία του κ. Σιλιβέρδη για ολιγοήμερη περίθαλψη μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του σπασίματός του.

Μετά από λίγες ημέρες, και μετά την πλήρη ανάρρωση του ζώου, το προσωπικό Επόπτευσης/Φύλαξης του Φορέα θα παραλάβει το ζώο από τον κ. Σιλιβέρδη και θα το μεταφέρει στην ευρύτερη περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής στις Ν.Α. πλαγιές του Αίνου, όπου συνήθως μικρές ομάδες αλόγων συγκεντρώνονται, και εκεί θα το απελευθερώσουν.

Ο Φορέας Διαχείρισης θα ήθελε να ευχαριστήσει τόσο τον κ. Βασίλειο Παπαθεοδώρου οπίατρο, όσο και τον κ. Γεράσιμο Σιλιβέρδη για την αφιλοκερδή περίθαλψη και την φύλαξή του ζώου μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του τραύματός του.

 

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση