Κοζάνη: Έως τις αρχές Μαΐου το έργο εξοικονόμησης ενέργειας στα νοσοκομεία

Στις αρχές Απριλίου αναμένεται η δοκιμαστική λειτουργία του πρωτοποριακού έργου, «Εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών κενού για την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε ζεστό νερό, ηλιακή ψύξη με ψύκτη απορρόφησης και υποβοήθηση της θέρμανσης με την υπολειπόμενη θερμική ενέργεια», στα δύο Νοσοκομεία της ΠΕ Κοζάνης (Μαμάτσειο, Μποδοσάκειο), ενώ στα τέλη Απριλίου- αρχές Μαΐου θα εισέλθει σε πλήρη τροχιά λειτουργίας.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στη διάρκεια της χθεσινης ημερίδας, που διοργάνωσε στο Ξενοδοχείο «Παντελίδης» στην Πτολεμαΐδα, Διοίκηση των νοσοκομείων Μαμάτσειου – Μποδοσάκειου, όπου, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τονίστηκε ότι το έργο αυτό, θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη σημαντική μείωση των δαπανών, εξασφαλίζοντας μέσω της ηλιακής ενέργειας, ζεστό νερό το χειμώνα, ψύξη και κλιματισμό των χώρων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η πράξη αυτή θα μπορούσε να βρει εφαρμογή σε όλα τα Δημόσια κτήρια που λειτουργούν συνεχώς επί οκτώ μήνες, τουλάχιστον 20 ώρες σε ημερήσια βάση.

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στο 1εκατομμύριο 800.000 ευρώ, με το 75% από τον φορέα του χρηματοδοτικού μηχανισμού οικονομικού χώρου και το 25% από το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση