Κοζάνη: Το δάσος Κουρί ξανασυστήνεται - Ηλεκτρονική περιήγηση μέσω QR code για τους επισκέπτες

Προς ολοκλήρωση βαίνουν οι παρεμβάσεις αναψυχής άθλησης και περιβαλλοντικής ενημέρωσης στο δημόσιο Άλσος Κουρί, δίνοντας μια βελτιωμένη εικόνα σε έναν από τους βασικούς πνεύμονες πρασίνου της Κοζάνης.

Πρόθεση του δήμου Κοζάνης είναι να γίνει το «Κουρί» χώρος εκτόνωσης, άθλησης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ωθώντας τους πολίτες σε φυσικούς τρόπους αναψυχής. «Το Κουρί μας «ξανασυστήνεται» με πολλές παρεμβάσεις στους χώρους του, με στόχο οι δημότες να αγαπήσουν το δάσος βιωματικά και να συμβάλλουν στη συντήρηση και προστασία του», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Κατασκευές παιχνιδιών, αντικατάσταση μπασκετών, συντήρηση περίφραξης γηπέδων, κατασκευή ποδηλατοστάτη, χωματουρικές εργασίες, πλακοστρώσεις, κατασκευές καθιστικών χώρων, πέργολες, χρωματισμοί, επίστρωση γηπέδων, τοποθέτηση αθλητικών μονοπατιών, παιδικές χαρές, παγκάκια και παιχνίδια φαντασίας , φύτευση πρασίνου, είναι κάποιες από τις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν από τον δήμο Κοζάνης με χρηματοδότηση από το ΕΑΠ 2012-2016.

Να σημειωθεί, ότι είναι διαθέσιμο πλέον για τους επισκέπτες και το QR code, το οποίο δίνει τη δυνατότητα της ψηφιακής προβολής του δάσους Κουρί σε κάθε χρήστη.

Επισημαίνεται, ότι ο προϋπολογισμός της μελέτης ανήλθε σε 1.870.000,00 ευρώ, με τον προϋπολογισμό της σύμβασης να είναι 902.841,41 ευρώ.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση