Εντός των στόχων του 2020 για κλιματική αλλαγή και ΑΠΕ η ΕΕ

Η ΕΕ βρίσκεται καθ’οδόν για να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για το 2020 σε σχέση με την κλιματική αλλαγή και τη χρήση των ΑΠΕ, συμπεραίνει έκθεση της Κομισιόν που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί αύριο Τετάρτη.

Η έκθεση συζητήθηκε χθες βράδυ στη συνεδρίαση των διευθυντών των γραφείων των Επιτρόπων και με στοιχεία δείχνει ότι η ΕΕ βασίζεται όλο και λιγότερο στο ρωσικό πετρέλαιο και αέριο και έχει μειώσει τις εκπομπές της όσο ο συνολικός όγκος των εκπομπών της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την έκθεση που διέρρευσε, η ΕΕ μπορεί να βρίσκεται εντός στόχων, αλλά επί μέρους χώρες όπως η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανό να χάσουν τους εθνικούς τους στόχους, ενώ η ίδια η γενική τάση σε σχέση με τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες είναι πτωτική.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία δείχνουν ότι η παραγωγή αιολικής ενέργειας τετραπλασιάσθηκε από το 2004 στο 2015, και η τιμή της μειώθηκε κατά 30%, ενώ η τιμή της ηλιακής ενέργειας μειώθηκε κατά 80% από το 2010 και ως το τέλος του 2015.

Ο στόχος της ΕΕ είναι το 20% της κατανάλωσης να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ως το 2020. Το 2015, το μερίδιο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ ανήλθε στο 16,4% της καταναλισκόμενης ενέργειας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση